Etapa a 22-a din Divizia A - Seria B la handbal masulin a fost deschisă de CNE Sighişoara şi CSM Oradea. Conform aşteptărilor, echipa orădeană a câştigat în faţa unei echipe cu juniori de perspectivă, dar cruzi pentru o competiţie de seniori, scor 42-31.

 

Surprinzător, prima repriză a fost destul de echilibrată şi cu un număr foarte mare de goluri, orădenii pregătiţi de Sebastian Tudor intrând la pauză cu 22-19. În partea secundă, tânăra echipă sighişoreană nu a mai putut menţine ritmul şi avansul CSM-ului a crescut semnificativ, la ultimul fluier al arbitrilor ecartul fiind de 11 goluri (31-42). "Ne-am consolidat locul secund din clasamentul seriei, pe care nu-l mai putem pierde. Practic, suntem calificaţi la turneul de baraj pentru promovarea în Liga Naţională”, a afirmat antrenorul Sebastian Tudor, care a mizat pe Nedelcu, Duma – portari; Al. Pop 13 goluri marcate, Mihăilescu 11, Stroe 6, Haiduc 3, Acsinia 3, R. Radu 2, Iozu 2, Liberţ 1, Niţu 1, Szilágyi.

A fost a 14-a victorie pentru formaţia orădeană, care a mai bifat în acest campionat trei egaluri şi două înfrângeri. Cu 45 de puncte, CSM Oradea ocupă locul 2, la patru lungimi în spatele liderului Minaur Baia Mare, care are două jocuri mai puţin disputate.

Este cel de-al 14-lea succes stagional pentru elevii lui Sebastian Tudor. Ei au trei rezultate de egalitate și două înfrângeri, situându-se pe locul al 2-lea, cu un total de 45 puncte acumulate.

Pentru gruparea orădeană va urma o pauză de mai bine de o lună! În următoarele trei etape va sta, astfel că proximul joc oficial va avea loc abia pe 20 mai, contra lui HC Sibiu.