După cum era de aşteptat, echipa de handbal feminin pregătită de Doina Ardelean s-a impus în deplasarea avută la Arad pentru duelul cu ultima clasată. La capătul unui meci care a contat pentru etapa a 22-a din Seria B a Diviziei A, CSU CSM a învins 39-30 (20-18) pe Crişul Chişineu-Criş.

Dacă în runda precedentă, orădencele au fost aproape să obţină un succes în faţa lui CSU Reşiţa, una dintre echipele bune ale seriei, de data aceasta CSU CSM şi-a luat revanşa, câştigând clar disputa cu „lanterna roşie”. Ieri la prânz, orădencele s-au deplasat la Arad, localitate în care echipa din Chişineu Criş îşi dispută jocurile de pe teren propriu. Oaspetele, cu doar un portar la dispoziţie (Crina Pintea), au început timorat, permiţând arădencelor să conducă la diferenţe de 2-3 goluri prima jumătate de repriză. În minutul 15, tabela de marcaj indica o diferenţă de trei goluri pentru ultima clasată (10-7). Ulterior studentele şi-au intrat în mână şi în doar 4 minute au întors rezultatul, 10-11. Până la pauză, după un joc pe contre, bihorencele şi-au mărit avantajul la două goluri (20-18). În a doua repriză, hotărâte să tranşeze soarta jocului mai rapid, oaspetele au trecut la o apărare diversificată care le-a incomodat vizibil pe gazde. La capătul unor contraatacuri rapide, avantajul orădencelor a crescut constant până la 9 goluri în minutul 50 (25-34), ecart care s-a păstrat până la ultimul fluier al arbitrului. Antrenorii Doina şi Cristian Ardelean au rulat întreg lotul de jucătoare, iar cele care jucaseră mai puţin în alte meciuri au dat satisfacţie. Golghetera meciului a fost Georgiana Codrea cu 11 reuşite, 5 din 7 metri, lucru îmbucurător, având în vedere faptul că revine după o accidentare. Ea a fost urmată de Mădălina Pantea, cu 7 goluri (3 din 7 m). „Nu a fost un meci atât de uşor pe cât o arată scorul final, gazdele, în creştere de formă, punându-ne destule probleme în prima repriză. Mă bucur că au marcat toate jucătoarele de câmp şi, totodată, le felicit pe fete pentru victorie. Invit susţinătorii să ne fie alături la partida de joi cu Dacia Mioveni”, a declarat, la finalul partidei, antrenoarea Doina Ardelean. Aşadar, la doar 48 de ore distanţă, mâine, de la ora 14.30, la Arena „Antonio Alexe”, CSU CSM Oradea va primi vizita piteştencelor care ocupă locul al 9-lea. Intrarea spectatorilor va fi liberă.

CSU CSM Oradea: C. Pintea - G. Codrea 11 goluri, M. Pantea 7, I. Munteanu 5, E. Hlinca 5, C. Vrabie 4, B. Mîrcă 1, D. Verzea 1, L. Puţ 1, V. Motogna 1 şi G. Diniş Vârtic 1.