Prima dispută din cadrul playoff-ului Ligii Naţionale de baschet masculin s-a încheiat bine pentru campioana României, care a reuşit să învingă (mai greu decât se anticipa) pe BC Timişoara. Astfel, la capătul unui joc în care a fost condusă până în debutul sfertului 4, CSM CSU s-a impus în cele din urmă cu 74-66 (14-18, 18-16, 20-20, 22-12) având astfel 1-0 la general.

 

Dacă ultimele trei dispute au fost total dezechilibrate, orădenii fiind net superiori de fiecare dată, deschiderea primului joc din playoff a avut o altă desfăşurare. Cele două formaţii au mers „umăr la umăr” până spre finalul primului sfert, când oaspeţii au reuşit să se distanţeze la patru lungimi. Partea a doua a meciului a fost la fel de echilibrată, ambele echipe fiind total neinspirate la finalizare. Dovada în acest sens sunt cele maxim 18 puncte înscrise pe sfert până la pauză. Campioana nu a arătat mai bine nici în debutul părţii a treia, bănăţenii reuşind să se desprindă la 12 puncte (40-52) în minutul 26. A fost momentul „trezirii” pentru roş-albaştri, care în doar 7 minute au trecut de la -12 la +11 (65-54) avantaj. Până în minutul 38 ecartul s-a mărit chiar la 14 puncte (72-58), iar cel căruia i s-a datorat acest moment fast de joc a fost americanul Will Franklin, autorul a trei coşuri de la distanţă. Dacă până la pauză acesta a avut o prestaţie modestă, de la revenirea de la cabine Will a fost un cu totul alt jucător. Până la final americanul a totalizat 15 puncte şi 3 pase decisive. Nu trebuie omisă nici prestaţia lui Sean Denison, canadianul fiind excelent pe tot parcursul partidei la finele căreia a totalizat 13 puncte şi 5 recuperări. De la oaspeţi, cum era de aşteptat, Mladen Jeremic a fost cel mai periculos jucător, sârbul înscriind 19 puncte. Aşadar, Oradea are 1-0 la general şi dispută în această seară, de la ora 18.00 (Digi Sport), cel de-al doilea duel din seria cu BC Timişoara.

CSM CSU Oradea: Wiliam Franklin 15 puncte, Sean Denison 13, Martin Zeno 10, Sean Barnette 10, Muhamed Pasalic 9, Bogdan Ţîbîrnă 9, Titus Nicoară 6 şi Andrei Mandache 2.

BC Timişoara: Mladen Jeremic 19 puncte, Octavian Popa Calotă 9, Milos Komatina 8, Adrian Diaz 8, Ionuţ Drăguşin 7, Dominique Rambo 7, Lucas Tohătan 3, Jonte Flowers 3 şi Georgian Păun 2.

În celelalte două partide din playoff s-au înregistrat următoarele rezultate: U BT Cluj - SCMU Craiova 100-74 şi Steaua Bucureşti - BCMU Piteşti 84-61.