Cursa pentu apărarea titlului naţional cucerit în sezonul trecut începe în această seară pentru baschetbaliştii pregătiţi de Cristian Achim. Astfel, prin prisma poziţiilor ocupate la finalul sezonului regulat, roş-albaştrii vor fi gazdele primelor două partide urmând ca, în eventualitatea în care va fi nevoie de joc decisiv, acesta să se dispute tot la Arena Antonio Alexe. Ora de start a primului meci din playoff-ul Ligii Naţionale este 20.00 (Digi Sport).

Cinci confruntări directe au existat în actualul sezon între cele două echipe, patru dintre acestea fiind adjudecate de bihoreni. Mai mult, campionii s-au impus categoric de fiecare dată în ultimele trei dispute. Singurul succes al echipei de pe Bega a fost înregistrat pe teren propriu, victoria revenindu-le doar după prelungiri. Totuşi trebuie menţionat că bănăţenilor le-a lipsit poate cel mai important jucător, sârbul Mladen Jeremic. Ca o dovadă în acest sens, baschetbalistul a fost cel care a contribuit decisiv la succesul lui BC Timişoara (90-97) cu BCM U Piteşti cu cele 22 de puncte marcate, 5 recuperări şi 3 pase decisive. Aşadar Cristian Achim va trebui să găsească modalităţi pentru a-l putea opri pe jucătorul alb-violeţilor. Prin prisma acestor rezultate dar şi a locurilor ocupate la finalul sezonului regulat, CSM CSU porneşte ca favorită în faţa lui BC Timişoara. Totuşi, pe parcursul acestei ediţii de campionat, bănăţenii au demonstrat că sunt o echipă redutabilă, iar victoria cu U BT Cluj vorbeşte despre potenţialul acestora. Nu trebuie uitat faptul că din acum jocurile sunt cu caracter decisiv ceea ce schimbă mult datele problemei. La ora partidei de astăzi ambii antrenori pot conta pe întreg lotul de jucători pe care îl au la dispoziţie. Cum la fel ca Oradea, şi Timişoara are 6 străini în lot, rămâne de văzut care vor fi cei doi baschetbalişti lăsaţi în tribune. În actualul sezon competiţional, CSM CSU Oradea a avut parte de mai multe meciuri cu caracter decisiv (Super Cupa României, Cupa României, preliminariile Basketball Champions League, meciul de la Venezia din ultima etapă a fazei grupelor din competiția amintită şi optimile de finală ale FIBA Europe Cup) astfel că teoretic este avantajată din acest punct de vedere. Rămâne de văzut care va fi desfăşurarea primului tur al playoff-ului şi dacă bihorenii vor fi capabili să repete evoluţiile din ultimele trei dueluri directe.

Celelalte partide din primul tur al playoff-ului sunt: Steaua Bucureşti – BCMU Piteşti, (astăzi, ora 18.00, Digi Sport) şi CSU Sibiu – BC Mureş (mâine, ora 18.00, Digi Sport). duelul U BT Cluj- SCMU Craiova s-a disputat ieri după închiderea ediţiei.