În primul joc din 2017, campioana României la baschet masculin va primi vizita francezilor de la Le Mans Sarthe, liderii grupei B din Liga Campionilor. Meciul, care se va desfăşura astăzi de la ora 19.30 (Digi Sport 2) la Arena „Antonio Alexe”, contează pentru etapa a 11-a.

Cu toate că provine dintr-un baschet aflat la un nivel superior faţă de cel românesc, echipa franceză nu este de speriat. Mai mult, Le Mans nu traversează cea mai bună formă, pierzând 4 din ultimele 6 dispute, indiferent de întrecerea la care a luat parte. În ultima apariţie din 2016, ocupanta locului al 7-lea din campionatul Franţei a fost învinsă pe teren propriu în întrecerea internă, în timp ce în Liga Campionilor a pierdut net (57-74) duelul de acasă cu finlandezii de la Kataja Basket, o formaţie în mare formă. De partea cealaltă, băieţii pregătiţi de Cristian Achim au câştigat la doar o posesie (66-63) duelul de la Arena „Antonio Alexe” din Liga Naţională cu CSU Sibiu. Astfel, la ora jocului de astăzi, vor avea un moral bun. CSM CSU ocupă locul al 5-lea (calificabil) în Grupa B, iar o eventuală victorie îi va mări şi mai mult şansele de a accede în faza următoare a întrecerii. Un argument în favoarea abordării cu optimism a acestui duel este meciul tur în care timp de 38 de minute roş-albaştrii s-au aflat la conducere. Aşadar rezultatul 72-61 nu este conform cu realitatea din teren şi doar căderea orădenilor din final a fost cea care a făcut ca Le Mans să câştige acel meci. Trebuie menţionat şi faptul că în debutul partidei canadianul Sean Denison a suferit o accidentare care nu i-a mai permis să continue, fapt ce cu siguranaţă a contat în economia rezultatului final. Din trupa lui Cristi Achim va absenta în continuare Sean Barnette. În schimb există şanse ca Andrei Mandache să se regăsească în rotaţia de bază a bihorenilor. Şi pentru că americanul Martin Zeno a arătat o formă excelentă în ultimele două partide (victorii), CSM CSU are şanse reale să obţină un rezultat pozitiv în faţa unui adversar cotat ca favorit de către casele de pariuri, chiar dacă acesta nu prea „străluceşte” în meciurile din deplasare, unde a contabilizat acelaşi număr de succese şi eşecuri (2).

Celelalte partide din etapa a 11-a care se dispută astăzi sunt: Maccabi Rishon – Umana Venezia şi Pinar Karsiyaka – Avtodor Saratov. Duelul Kataja Basket – Khimik Yuzhne s-a disputat ieri după închiderea ediţiei.

Clasament după 10 etape

 

  1. Le Mans Sarthe – 17 puncte
  2. Umana Venezia – 17 puncte
  3. Pinar Karsiyaka – 16 puncte
  4. Kataja Basket – 16 puncte
  5. CSM CSU Oradea – 15 puncte
  6. Avtodor Saratov – 14 puncte
  7. Maccabi Rishon – 14 puncte
  8. Khimik Yuzhne – 11 puncte