Campioana României la baschet masculin reia în această seară parcursul european. De la ora 18.15 (Digi Sport 3), CSM CSU Oradea joacă la Arena "Antonio Alexe" împotriva echipei turce Muratbey Usak Sportif în prima manşă din optimile FIBA Europe Cup.

 

Roș-albaștrii revin în propria arenă după o serie de patru jocuri disputate în deplasare, trei dintre ele încheindu-se cu rezultate negative. Nici gruparea turcă nu o duce prea bine în întrecerea internă, regăsindu-se pe

locul 14, cu 5 victorii şi 12 înfrângeri. Înaintea de a veni la Oradea, Usak a cedat clar (66-84) pe teren propriu cu Besiktas Istanbul.

Ambele echipe au încheiat pe 6 faza grupelor din Liga Campionilor, dar orădenii au avut un bilanţ mai bun, şase victorii şi opt înfrângeri, spre deosebire de cinci succese şi nouă eşecuri ale turcilor.

Înainte de a ajunge în faza respectivă, Usak a eliminat în preliminarii pe U BT Cluj, 93-90 pe teren propriu şi 85-66 în deplasare. Dacă la formaţia orădeană au drept de joc doar cinci din cei şase străini, regulamentul permite echipelor din Turcia să utilizeze şase "stranieri". Usak are în componenţă doi lituanieni, un leton, trei americani și un nigerian. Ultimul venit este Ekene Ibekwe, de la Fraport Skyliners, cu care a jucat în Liga Campionilor.

La CSM CSU, Sean Barnette este în continuare indisponibil, americanul pregătindu-se individual sub îndrumarea preparatorului fizic Marius Marinău. În aceste condiţii, antrenorul Cristian Achim va mai trebui să lase în afara lotului un străin, fie pe Lucic, fie pe Franklin.

Preţul unui bilet este de 10 lei, iar abonamentele sunt valabile şi pentru această partidă.

Returul este programat pe 22 februarie, de la ora 20.30.