În condițiile în care a avut doar două zile la dispoziție pentru a pregăti meciul cu cea mai în formă echipă din Liga Națională de baschet masculin, CSM CSU Oradea a ținut piept lui U BT Cluj-Napoca doar în primele minute ale partidei disputate sâmbătă la Arena Antonio Alexe. Astfel, formația pregătită de Mihai Silvășan s-a impus categoric în Bihor cu scorul de 55-75 (16-21, 15-22, 15-14, 9-18) într-un joc contând pentru etapa a 21-a.

Prea multe nu sunt de spus despre un meci în care roș-albaștrii s-au ridicat la nivelul adversarilor doar până în minutul 6 atunci când aveau un avantaj de 5 puncte (13-8). Apoi, în doar un minut, oaspeții au întors scorul (13-16) reușind un parțial de 8-0. În continuare ecartul s-a mărit treptat astfel că U BT conducea cu 16-21 după primul sfert și 31-43 la pauza mare. O încercare timidă de revenire a orădenilor a avut loc spre finalul sfertului al treilea, dar gazdele au reușit să reducă doar un punct din diferența înregistrată după primele 20 de minute. Cu Mirkovic neutilizat, cu Zeno și Denison având minute mai puține ca de obicei, CSM CSU a lăsat impresia că își conservă energiile pentru turneul final al Cupei României ce se dispută în această săptămână la Sibiu. În aceste condiții, liderul întrecerii interne a „mușcat” cu poftă dintr-o campioană sleită de puteri și cu gândul la turneul de cupă. Mai mult, în ultimele două minute Cristian Achim a decis să introducă în teren doar baschetbaliști români, gestul fiind similar celui de aruncare a prosopului în box. Mihai Silvășan, tehnicianul oaspeților, a răspuns imediat cu aceeași monedă astfel că baschetul finalului de meci a fost jucat doar între români. Așadar succes categoric obținut de U BT Cluj, care demonstrează și în acest an că este o adevărată forță a baschetului masculin românesc.

Urmează Cupa României

Cel mai bun jucător al partidei a fost Vlad Moldoveanu, autorul a 21 de puncte, care astfel și-a făcut un frumos cadou chiar de ziua lui. De menționat și evoluția lui Aleksandar Rasic (16 puncte) cel care din nou ne-a mitraliat de la distanță (4 reușite de 3 puncte) la fel cum o făcuse și atunci când evolua pentru Steaua București. Din tabăra gazdelor singurul jucător care a izbutit să înscrie peste 10 puncte a fost Andrei Mandache (15). Tot el a fost liderul echipei și la capitolul recuperări având 5 reușite. Cu toate că a pierdut duelul cu marea rivală, CSM CSU Oradea are asigurat locul între primele 6 echipe, după ce și BC Mureș a fost învinsă în deplasare la Craiova. Pentru bihoreni urmează Cupa României, competiție în care va susține primul joc miercuri de la ora 19.45, în compania lui BC Timișoara.

CSM CSU Oradea: Andrei Mandache 15 puncte (3x3p), Sean Denison 9, Uros Lucic 7, Muhamed Pasalic 6 (2), Bogdan Ţibîrnă 5, Wiliam Franklin 4, Bogdan Nicolescu 4, Rareş Paşca 3 (1), Martin Zeno 2, Titus Nicoară, Cătălin Petrişor şi Sergiu Pop. Antrenor: Cristian Achim.

U BT Cluj: Vlad Moldoveanu 21 (2), Aleksandar Rasic 16 (4), Kyndall Dykes 11 (1), Ousmane Barro 10, Filip Adamovic 7 (1), Maksym Pustozvononv 6 (2), Roland Torok 2, George Toth 2, Nandor Kuti, Tudor Gheorghe şi Wilhelm Brosser. Antrenor: Mihai Silvăşan.