Grea misiune pentru CSM CSU Oradea în etapa 21 din Liga Naţională de baschet masculin. Campioana joacă astăzi de la ora 20.00 (Digi Sport 3), la Arena "Antonio Alexe" cu U BT Cluj, liderul detaşat al campionatului.

 

Meciul are o miză în plus pentru echipa orădeană, obligată să învingă pentru a încheia prima parte a sezonului regulat în primele şase. De văzut şi în ce măsură gazdele vor resimţi oboseala după jocul solicitant de miercuri seara din optimile FIBA Europe Cup cu Usak Sportif, câştigat cu 82-72.

Faţă în faţă se vor afla formaţiile cu cea mai bună defensivă (72,4 puncte primite pe meci) şi cu cea mai prolifică ofensivă (87,1 puncte marcate pe joc). Mai mult, CSM CSU este gruparea cu cele mai puţine jocuri pierdute acasă (1), în timp ce U BT a câştigat toate partidele din deplasare în Liga Naţională! De altfel, echipa clujeană vine după şase victorii consecutive, iar singurele adversare care au reuşit să o învingă sunt BCM U Piteşti şi BC Mureş.

Pentru ambele formaţii este ultima confruntare înaintea turneului final al Cupei României, programat săptămâna viitoare la Sibiu.

Dacă U BT Cluj are tot lotul valid odată cu revenirea lui Kuti, CSM CSU este lipsită în continuare de aportul lui Sean Barnette, care s-a accidentat chiar în meciul tur, câştigat de clujeni cu 86-72. Tot în acest sezo, campioana a mai avut neplăceri cu rivala sa, care i-a "suflat" în ultima secundă Supercupa României, chiar la Oradea. Raportul confruntărilor directe din 2005 încoace este favorabil clujenilor, care s-au impus de 26 de ori, în timp ce orădenii au avut în 12 rânduri motive de bucurie.

Arbitri: Marius Ciulin, Mircea Şerban şi Costin Bogdănescu.

Celelalte partide ale rundei: Phoenix Galaţi - Dinamo Bucureşti; SCM U Craiova - BC Mureş; Meciurile BC Timişoara - CSU Sibiu şi Steaua -BCM U Piteşti s-au jucat aseară, după închiderea ediţiei. Olimpic Baia Mare stă.

Clasament

1. U BT Cluj - 34 puncte (16 victorii - 2 înfrângeri)

2. Steaua București - 31 puncte (13-5)

3. BC Timișoara - 31 puncte (12-7)

4. CSU Sibiu - 30 puncte (12-6)

5. BCM U Pitești - 29 puncte (11-7)

6. CSM CSU Oradea - 28 puncte (10-8)

--------------------------------------------------------------------------------------

7. BC Mureș - 27 puncte (9-9)

8. Dinamo București - 24 puncte (6-12)

--------------------------------------------------------------------------------------

9. Phoenix Galați - 24 puncte (6-12)

10. SCM U Craiova - 22 puncte (4-14)

11. Olimpic Baia Mare - 20 puncte (1-18)