Învinsă clar la Bucureşti (3-9 şi 7-10) de Steaua în primele meciuri ale finalei Superligii Naţionale de polo, CSM Digi Oradea are ocazia revanşei în bazinul propriu.

 

Primul prilej este astăzi, de la ora 11.00, iar în eventualitatea unei victorii orădene ar mai urma şi meciul 4, duminică, de la aceeaşi oră. „Şi în sezonul trecut am pierdut primele două patide ale finalei, în deplasare, dar am reuşit apoi să obţinem două victorii acasă. Sperăm să reuşim din nou acest lucru şi să ajungem să jucăm din nou la Bucureşti, în meciul cinci”, a comentat antrenorul lui CSM Digi, Kádár Kálmán.

Oricum presiunea rezultatului apasă serios pe echipa orădeană, care ar trebui să aibă o răbufnire de orgoliu după prestaţia sub aşteptări din precedentele partide. Misiunea vicecampioanei este îngreunată de absenţa lui Nikola Radjen şi Mihnea Chioveanu. Locul lui Radjen va fi luat de un alt străin din lot, Mateja Asanovic. Meciurile de la Bazinul Olimpic "Ioan Alexandrescu" nu vor fi televizate şi vor fi arbitrate de Mihnea Alexandrescu (Cluj-Napoca) şi Mihai Bălănescu (Bucureşti).

Altfel, astăzi, de la ora 18.00, tot la Bazinul Olimpic "Ioan Alexandrescu" se mai dispută partida a doua pentru locurile 7-8 dintre Crişul Oradea şi Poli Cluj, prima încheindu-se cu victoria surprinzătoare a clujenilor. În cazul unui succes a juniorilor orădeni va urma un meci decisiv, duminică, de la ora 10.00, tot la Oradea.