Început de an fast pentru echipa de handbal feminin CSU CSM Oradea. Ieri dimineaţă, echipa orădeană a obţinut a doua victorie din 2017 şi a treia din campionatul Diviziei A, Seria B, asupra Centrului Național de Excelenţă Brașov, scor 35-29 (14-13).

 

Prima repriză s-a desfăşurat sub semnul echilibrului, ambele formaţii succedându-se la conducere, dar la diferenţe mici.

Orădencele au început partea secundă cu un avantaj de un gol (14-13), pentru ca ulterior să se desprindă şi la patru "lungimi".  Junioarele formaţiei braşovene nu s-au împăcat uşor cu eşecul şi, cu zece minute înainte de final, s-au apropiat ameninţător (26-25). Timpul de odihnă solicitat de antrenoarea Doina Ardelean a avut darul de a limpezi exprimarea echipei orădene, care şi-a regăsit cadenţa, desprinzându-se decisiv (32-27, în minutul 55). În timpul rămas, au fost rulate și jucatoarele care de regulă evoluează mai puţin, iar acestea au confirmat încrederea, astfel că la final tabela indica 35-29. În minutele de final Crina Pintea a avut o intervenție de efect în poartă, iar în atac Anamaria Hercuţ a reușit primul său gol în Divizia A, ambele jucătoare foarte tinere fiind formate la clubul CS Romsport Oradea.

La CSU CSM a evoluat pentru prima dată şi pivotul Georgeta Diniş Vârtic (35 ani), o fostă componentă a echipei naţionale a României, la fel ca şi Valeria Motogna, ambele înscriind câte cinci goluri.

„Începem să culegem roadele unei munci titanice pe care cu toții o depunem de un an și jumătate. Echipa începe să arate bine, iar atunci când spuneam că la Oradea se poate face o treabă bună doar cu răbdare și muncă nu m-am înșelat. Felicit fetele pentru abordarea lor și felul cum s-au implicat în acest joc, știam că întâlnim un adversar bun și le-am spus ca se va juca din primul până în ultimul minut. Jucătoarele cu experiența au tras echipa după ele, dar și cele mai tinere au răspuns pe măsură. Mulțumim publicului pentru susținere, aportul lor s-a dovedit decisiv și sperăm să le mai aducem motive de satisfacţie", a declarat antrenoarea Doina Ardelean.

Marcatoarele CSU CSM Oradea: Irina Munteanu 8, Aurelia Cristoaica 6, Elisabeta Hlinca 5, Valeria Motogna 5, Georgeta Diniș Vârtic 5, Bianca Mîrcă 2, Mădălina Pantea, Damian Maria, Damian Ileana și Anamaria Hercuţ câte un gol.

Gruparea orădeană a urcat pe locul 7, cu 9 puncte, iar etapa următoare orădencele vor juca în deplasare cu Sepsi Sfântu Gheorghe, ocupanta poziţiei a 8-a.

Alte rezultate din etapa 11: Minaur Baia Mare - CSU Vest Timişoara 40-20; CSM Slatina - Sepsi Sfântu Gheorghe 33-19; CSU Reşiţa - ACS Crişul Chişineu Criş 38-24.