Odată cu duelul de mâine de la ora 09.45 din Sala „Constantin Jude”, cade cortina peste Seria B a Diviziei A la handbal feminin. În etapa a 26-a, CSU CSM înfruntă în deplasare a 8-a clasată, CSU de Vest Timişoara.

Efectuând deplasarea pentru acest meci chiar în ziua disputării lui, CSU CSM admite implicit că victoria nu reprezintă un obiectiv obligatoriu. În schimb, studentele din Banat, care vin după patru eşecuri consecutive, este de aşteptat să îşi dorească să încheie campionatul cu un succes în faţa propriilor suporteri. Timişorencele au arătat o formă bună la ultimul joc de acasă, pe care l-au pierdut la doar un gol (32-33) în faţa puternicei Minaur Baia Mare, a doua clasată. Indiferent de rezultatul partidei de mâine, bihorencele vor încheia campionatul probabil pe locul al 5-lea, fiind greu de crezut că Extrem Baia Mare, o formaţie de junioare, va fi capabilă să învingă concitadina Minaur în duelul lor din ultima etapă şi astfel să egaleze la puncte CSU CSM şi să o depăşească în urma rezultatelor directe. Cu toate că din punct de vedere fizic este imposibil ca, după o călătorie de aproximativ 200 de kilometri, orădencele să fie la nivel optim, este de aşteptat ca orgoliul acestora să compenseze lipsa prospeţimii fizice. Aşadar, dacă în condiţii normale CSU CSM pornea cu prima şansă, în situaţia dată duelul pare deschis oricărui rezultat. Înaintea ultimei runde, orădencele ocupă locul al 5-lea cu 33 de puncte, după 11 victorii şi 8 eşecuri, în timp ce timişorencele se află pe locul al 8-lea, cu 18 puncte, după 6 succese şi 13 înfrângeri.

Joc de clasament după terminarea campionatului

Într-o altă ordine de idei, cu toate că jocul de la Timişoara încheie etapele din acest sezon, la fel ca anul trecut, probabil că bihorencele vor mai disputa o partidă de clasament cu ocupanta locului al 5-lea din Seria A, SCM Piteşti, din câte se pare înaintea ultimei runde. Acest joc de clasament urmează să se dispute pe teren neutru, în jurul datei de 21 mai. Locul de disputare, precum şi data exactă vor fi stabilite fie la înţelegere între cele două echipe, fie, dacă nu se ajunge la un acord, de către Federaţia Română de Handbal. Cu amănunte despre acest posibil meci vom reveni ulterior.