La capătul unei deplasări de aproape 500 de kilometri, în condiții meteo extreme, cu o jucătoare importantă (Georgiana Codrea) accidentată și altele afectate de viroze respiratorii, studentele orădence și-au adjudecat fără dubii 26-32 (15-21) jocul disputat la Pitești în compania echipei Dacia Mioveni. Partida a contat pentru etapa a 10-a din Seria B a Diviziei A.

Având în față un adversar tânăr, cu un lot alcătuit din 16 handbaliste, extrem de ambițios pe propriul teren, orădencele au dat dovadă de maturitate practicând un joc tactic economicos și eficient. În condițiile în care antrenoarea Doina Ardelean a avut la dispoziție puține schimbări, echipa sa a fost nevoită să alterneze jocul în viteză cu cel temporizat pentru a rezista la același nivel timp de 60 de minute. Totodată cei trei timpi de odihnă avuți la dispoziție au fost folosiți atât pentru indicații tacticie, cât mai ales pentru a oferi momente de respiro echipei. Meciul a fost dominat de orădence de la un capăt la altul. Mobilizarea din debutul partidei a făcut ca CSU CSM să-și creeze un avantaj de 3-4 goluri, care nu a mai scăzut până la final. Mai mult, acesta s-a mărit la 6 lungimi (15-21) la jumătatea partidei, perioadă în care oaspetele au impus ritmul. A fost una dintre cele mai bune reprize, având în vedere și valoarea adversarului, nu doar prin prisma scorului indicat de tabela de marcaj, cât mai ales prin prestația avută care a însemnat punerea în scenă a numeroase faze spectaculoase apreciate chiar și de către fanii gazdelor prezenți în număr mare în tribune. În condițiile în care Oradea avea un lot mult mai subțire din punct de vedere numeric, repriza secundă se anunța dificilă dar, cu toate acestea, argeșencele nu s-au apropiat la mai puțin de 4 goluri (25-29 în minutul 56). Un ultim timp de odihnă a fost decisiv pentru un final fără emoții astfel că CSU CSM învinge la Pitești pe Dacia Mioveni cu 32-26. Aproximativ 70-80% din golurile bihorencelor au fost marcate pe contraatac ceea ce scoate în evidență condiția fizică și importanța pregătirii din Băile Felix de la sfârșitul lunii decembrie.

„Echipa, principala evidențiată”

„Mă bucur că am început anul în forță și totodată le felicit pe fete că au înțeles momentul greu în care ne aflăm și s-au mobilizat exemplar. Am întâlnit un adversar tânăr, un club foarte bine organizat și care a dat dovadă de mult fair-play. Nu doresc să evidențiez o jucătoare anume deoarece consider că am fost cu toții o echipă fapt ce a condus la acest deznodământ”, a declarat la finalul meciului, Doina Ardelean, antrenoarea CSU CSM Oradea. Cea mai bună marcatoare a partidei a fost experimentata Aurelia Cristoaica, autoarea a 12 goluri. Aceasta a fost urmată de Elisabeta Hlinca cu 8 reușite, Cornelia Vrabie cu 5, Ligia Puț 4, Bianca Mîrcă 2, Mădălina Pantea și Maria Damian câte un gol. Evoluții excelente au avut și Irina Munteanu, Ana Hercuț, Somogyi Edina, Dezso Helga și Crina Pintea. Nu în ultimul rând apărarea exactă a fost condusă de veterana Valeria Motogna, cea care a ridicat un zid de netrecut amintind de vremurile când juca la cel mai înalt nivel. De pe margine, indicațiile tehnico-tactice au fost oferite de „principala” Doina Ardelean și „secundul” Cristian Ardelean. În urma acestui succes, CSU CSM Oradea a urcat trei poziții în clasament, pe locul al 7-lea, unul mult mai apropiat de valoarea pe care o are echipa.

În următoarea etapă, CSU CSM va evolua pe teren propriu duminică, 15 ianuarie, cu vecina de clasament (locul 6), echipa Național Brașov, ocazie cu care la sala de sport a Universității din Oradea sunt așteptați cât mai mulți spectatori, pe care handbalistele își doresc să-i recompenseze cu un nou succes.