În cadrul acțiunilor desfășurate sub sloganul „Fă sport, indiferent de vârstă” (dar și de kilograme), recent în Depresiunea Beiușului, mai precis la Delani, selecționata Presei Bihorene a „deschis” sezonul de primăvară în compania unei selecţionate din zonă.

Datorită faptului că presarii au în continuare terenul „suspendat” pe termen nelimitat, au debutat în sezonul de primăvară la Baza Sportivă de la Delani, patronată de Ioan și Ionuț Cergheș, tată și fiu, care din nou s-au dovedit a fi aceleași gazde ospitaliere. Presarii au sosit la fața locului cu un lot întărit prin cooptarea noului președinte al AJF Bihor, Radu Bitea, care s-a dovedit util pentru cei care au lăsat „pixurile” şi tastaturile pentru moment în redacție. Amfitrionii acestui meci nu s-au lăsat mai prejos, cooptându-l în echipă pe proaspătul vicepreședinte al AJF Bihor, Alin Popa, care s-a „pus rău” cu presarii administrându-le trei „bobițe”, dar mai și contribuind la câteva. O altă prezență cu eficiență a fost primarul comunei Căbești, Silviu Toda, la fel de „nemilos” prin faptul că și el a „scuturat” plasa cu aceeași „răutate”. Pe lângă rolul de gazdă, noul antrenor al echipei Gloria Căbești, Ionuț Cergheș, a fost la aceeași înălțime și pe teren fiind „dirijorul” localnicilor. Meciul, arbitrat de Claudiu Borza și supervizat din partea „FRF” de Viorel Codreanu, a fost unul deosebit de spectaculos, plin de suspans pe alocuri, în care gazdele au avut un mic avantaj la finalul primei reprize (6-5).

În repriza a doua, cel mai „zglobiu” de pe teren a fost golgheterul all-time al presarilor Ionel „Totino” Popa care pur și simplu a fost de nestăvilit în culorile lui preferate, alb-vișiniu, (noul echipament al presarilor), înscriind nu mai puțin de cinci goluri, într-o repriză în care gazdele au egalat (12-12) cu puțin timp înainte de final. Cum stă bine la astfel de meciuri, s-a jucat și "repriza a treia" unde cunoscutul cântăreț de muzică de  petrecere, Claudiu Borza, a încântat pe cei prezenți (ca și pe teren de altfel, prin maniera „curată” de arbitraj) cu melodii de „suflet”, dar și cu multe dedicații îndreptate spre  familia Cergheș care au sărbătorit, chiar în ziua meciului, pe nepoțelul lor Alexie Andrei Cergheș, care a împlinit frumoasa vârstă de un an. Un alt fericit a fost prof. Viorel Codreanu, proaspăt bunic, deoarece fiul său, comisar-șef Vlad Codreanu, are de câteva zile un băiețel, Tudor, el fiind felicitat de colegii „presari”, dar și răsfățat cu multe dedicații din partea lui Claudiu.

Nenumăratele beri pe care proaspătul vicepreședinte al AJF Bihor, Alin Popa, le-a făcut cinste celor prezenți au fost servite de inegalabilele ospătare Natalia Barn și Mirela Ușvat, la fel ca și bunătățile tradiționale din Depresiunea Beiușului pregătite și oferite cu multă pasiune de familia Cergheș. În cadrul acestui proiect „Fă sport, indiferent de vârstă”, în curând „caravana presarilor” va poposi la Roșia, unde se vor (re)duela cu o echipă ce va cuprinde atât jucători de la Unirea din localitate, cât și jucători care în trecut au evoluat pentru echipele de pe Valea Roșiei.

Selecționata Depresiunii Delani: Adrian Simea - Ionuț Cergheș (1 gol), Raul Lasc (1), Andrei Roman (1), Valentin Burescu (2), Silviu Toda (3), Alin Popa (3), Ionel Goina (1).

Presa Bihoreană: Peti Boros - Radu Bitea (1), Horia Buz (2), Teo Biriș (2), Nicolae Mihalcea, Sorin Ilisie, Gabriel Matica (2), Florin Mihalca, Ionel „Totino” Popa (5).

Arbitru: Claudiu Borza.

"Observator FRF": Viorel Codreanu.