Ilie Năstase, căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup a României, a anunţat, ieri, că Sorana Cîrstea şi Irina Begu vor juca în primele meciuri la simplu, în confruntarea cu Belgia.

"Sorana şi Irina Begu vor juca în primele meciuri la simplu. Cred că umplem arena, ar fi venit şi 15.000 de oameni. Ele au fiecare un antrenor care stă în spatele lor, iar ei ştiu ce le trebuie în momentele grele", a afirmat Năstase.

Irina Begu, ocupanta locului 29 WTA, este convinsă că va avea de învăţat de la căpitanul nejucător al echipei României: "Sunt mai multe emoţii în Fed Cup, e o competiţie diferită. Sperăm să câştigăm după meciurile de simplu. Am venit puţin mai târziu şi nu am apucat să vorbesc foarte mult cu Ilie Năstase, dar sunt sigură că ne va ajuta în zilele următoare".

Sorana Cîrstea (62 WTA), care a evoluat în optimile de finală ale turneului Australian Open 2017, abia aşteaptă să evolueze pentru România.

"Mi-a fost dor de Fed Cup, am amintiri frumoase de la meciul cu Serbia. Mă bucur că joc acasă, în Bucureşti, o să am alături familia şi prietenii. Mereu am preferat un meci împotriva unei jucătoare pe care o cunosc.

În general, cred că toţi jucătorii se adaptează rapid la suprafeţe. Nu am nicio problemă, toată iarna m-am pregătit în sală. Eu cred că din punctul acesta de vedere o să fie bine. Eu cred că schimbarea majoră pentru mine a venit în 2015. Am avut un an 2016 bun, cu o primă jumătate foarte solidă. Apoi am resimţit oboseala. Am avut o pregătire de iarnă bună în Bucureşti. Nu e magie, e doar muncă", a declarat Cîrstea.

Echipa de Fed Cup a României va întâlni, în perioada 11-12 februarie, selecţionata Belgiei, în primul tur al Grupei Mondiale II. Partidele se vor disputa în Sala Polivalentă din Bucureşti.