La Cociuba Mare cele două colege de campionat, din Liga a V-a, Seria a II-a, Izvorul din localitate și Biharea Vașcău, s-au confruntat într-o partidă amicală, care s-a dovedit una deosebit de disputată, câștig de cauză având oaspeții, mult mai inspirați în fața porții adverse.

 

Meciul s-a disputat pe o suprafață de joc deosebit de bună, pentru această perioadă a anului, fapt ce a contribuit din plin la exprimarea jucătorilor în teren unde a ambele combatante au făcut mare risipă de energie, rezultând o luptă destul de acerbă, în ciuda faptului că partida a fost una, totuși, amicală. Încă din startul acestei cronici trebuie remarcat faptul că mâna de gospodar a lui „nea Ioane”, cum este cunoscut în localitate președintele echipei Izvorul Cociuba Mare, Ioan Dehelean, este una „palpabilă” dacă subliniem aspectul că la ora meciului vestiarele luceau de curățenie, iar căldura nu lipsea, la fel ca și apa caldă, una din abundență.

Mica bază sportivă, care, pe lângă suprafața de joc, una bine întreținută, mai cuprinde și un teren sintetic dotat cu nocturnă, unde mulți iubitori de sport din comună pot face mișcare într-un mod organizat. Echipa este susținută de Primăria și Consiliul Local Cociuba Mare, iar Ioan Dehelean susține faptul că are o bună colaborare cu autoritățile locale, implicit cu Mihai Florin Sferle, primarul comunei, care se străduiesc, dar și reușesc, să găsească soluții pentru bunul mers al grupării, care ocupă locul cinci în campionat. Vășcăuanii, în drum spre Sânmartin, unde vor efectua o pregătire centralizată în această săptămână, au arătat multă poftă de joc în primul amical al anului, reușind o victorie meritată în fața unui adversar deosebit de ambițios. Gazdele au luat cu asalt poarta adversă, încă din startul meciului, iar după o presiune constantă au fost privați de deschiderea scorului, deoarece mingea a „întâlnit” bara transversală la șutul expediat de Calița (13), oaspeții ripostând prin Cr. Ștefan (15). Turla (25), în urma unui contraatac rapid a fost blocat de Bărăian în marginea careului mare. În urma unei curse solitare, Marc (29) s-a „debarasat” de trei adversari și cu o execuție de efect a deschis scorul (0-1). Cociubanii au răspuns prompt,  însă C. Milian (31), Ianc (33) și D. Dume (36) nu au fost inspirați, în timp ce la cealaltă poartă Mone (41) a șutat peste bară. Partea a doua a debutat cu un iureș la poarta gazdelor materializat destul de repede prin omniprezentul O. Pașca (51), care a mărit diferența (0-2), după care Lazea (56) și Ștefan (59) au irosit două bune oportunități. O. Pașca (70) a luat la țintă bara laterală în urma unei lovituri libere, însă finalul de partidă a aparținut gazdelor. Ianc (78) a trimis un „trasor” puternic pe spațiul porții, însă Remus Indrei a fost la post, pentru ca la următoarea fază să aibă două intervenții eficiente la șuturile lui Ianc și Calița, în același minut 89, după ce în prealabil a avut o intervenție la sacrificiu „culegând” un balon din picioarele lui D. Dume (83), privându-i astfel pe cociubani de satisfacția unui gol.

Izorul: D.Milian - P. Dume, D. Dume, Oros, Dărăban, Ștefan, Calița, Ianc, C. Milian, Turla, Toderici.

Au mai jucat: Tâmp, F. Dehelean, A. Irimie, E. David.

Antrenor: Alin Ianc.

Biharea: Bărăian - M. Sabău, Deva, Balș, Bursașiu, Cr. Ștefan, O. Pașca, A. Sabău, A.Micula, Marc, Mone.

Au mai jucat: R. Indrei, M. Morcan, Lazăr, Lazea.

Antrenor: Dorin Boca.