Cea de-a 12-a etapă din cadrul Grupei B a Ligii Campionilor propune un duel capital pentru cele două adversare din această seară. Ambele îşi propun să se califice mai departe în cupele europene (Oradea în Champions League, Yuzhne în Europe Cup) iar pentru asta CSM CSU are nevoie de două succese în ultimele trei meciuri. Jocul se va disputa astăzi cu începere de la ora 19.00 şi va fi televizat de Digi Sport 3.

 

Dacă înaintea etapei a 11-a suflarea baschetbalistică orădeană era absolut convinsă că bihorenii au „o pâine bună de mâncat” în Ucraina, după succesul lui Khimik din deplasare cu finlandezii de la Kataja, o formaţie în mare formă cu 4 succese consecutive la activ în acel moment, datele problemei s-au modificat uşor. Cu toate acestea, pentru că tabăra orădeană abordează fiecare meci doar la victorie, CSM CSU îşi propune să facă primul pas, din cei doi necesari calificării, chiar în acestă seară. Dacă cei de la Khimik au un moral bun în urma succesului 76-61 cu Kataja, bihorenii se prezintă la ora jocului după înfrângerea categorică suferită pe teren propriu cu liderul Le Mans Sarthe. Ucrainienii au înregistrat trei succese consecutive şi în întrecerea internă ceea ce atestă faptul că se află într-o revenire de formă. Parcursul bun din ultimele jocuri precum şi eşecul orădenilor de acasă cu echipa franceză fac ca gazdele să fie cotate cu prima şansă la victorie de către casele de pariuri (1,7 Khimik şi 2 Oradea). În meciul tur, campioana României a învins pe final campioana Ucrainei cu scorul de 69-66. Roş-albaştrii au făcut deplasarea în Ucraina fără Sean Barnette aflat în recuperare, Uros Lucic cu probleme la gambă şi Will Franklin nepus la punct cu pregătirea fizică. CSM CSU Oradea are nevoie de două victorii în ultimele trei etape ale Grupei B pentru a-şi asigura calificarea în faza următoare a întrecerii.

 

Celelalte partide din etapa a 12-a sunt: Le Mans Sarthe – Pinar Karsiyaka, Umana Venezia – Kataja Basket şi Avtodor Saratov – Maccabi Rishon.

 

Clasament

 

  1. Le Mans Sarthe - 19 puncte (8 victorii - 3 înfrângeri)
  2. Pinar Karsiyaka - 18 puncte (7-4)
  3. Umana Venezia - 18 puncte (7-4)
  4. Kataja Basket - 17 puncte (6-5)
  5. Maccabi Rishon - 16 puncte (5-6)
  6. CSM CSU Oradea - 16 puncte (5-6)
  7. Avtodor Saratov - 15 puncte (4-7)
  8. Khimik Yuzhne - 13 puncte (2-9)