Cele două echipe româneşti din grupele Ligii Europa înfruntă în această seară echipele cele mai bine cotate din seriile din care fac parte. Steaua joacă pe teren propriu cu Villarreal, iar Astra Giurgiu evoluează în fieful lui AS Roma.

 

Steaua - Villarreal, ora 20.00 (Pro TV, Dolce Sport1)

Învinsă (0-2) de Osmanlispor la debutul în grupa L, Steaua încearcă să producă supriza în faţa unui adversar care traversează o perioadă excelentă. În prima ligă spaniolă este neînvinsă, după şase etape, postură în care se mai află doar Real şi Atletico Madrid. 12 puncte, din trei victorii şi tot atâtea egaluri, a acumulat „submarinul galben", cu două mai puţine decât Real Madrid şi cu unul în minus faţă de FC Barcelona. Gruparea spaniolă, care în prima etapă a dispus la limită (2-1) de FC Zurich, are în componenţă fotbalişti bine cotaţi, precum brazilianul Pato, italianul Sansone, mexicanul Jonathan Dos Santos, dar la Bucureşti ar putea să dea credit unor jucători care au evoluat mai puţin, precum N'Diaye, Bonera, Borre, Bakambu, dar nici valoarea acestora nu e de neglijat. Spre exemplu, ultimul jucător, care nu a evoluat încă din cauza unei accidentări, a fost principalul marcator în sezonul trecut, cu 21 de goluri.

Steliştii sunt pe primul loc în Liga I, dar fără să practice un joc care să impresioneze. Poate alta va fi concentrarea şi determinarea în această seară, în care au nevoie de punct(e) pentru a avea şanse reale de a ocupa unul din cele două locuri calificante în faza următoare.

Arbitru de centru:  Evgheni Aranovski (Ucraina).

În celălalt meci din grupă se întâlnesc FC Zurich şi Osmanlispor.

 

AS Roma - Astra Giurgiu, ora 22.00 (Dolce Sport 1)

La prima vedere un meci cu o favorită certă pe Stadionul Olimpico. Egala lui Viktoria Plzen (1-1) în runda inaugurală a grupei E, AS Roma nu concepe să se împiedice de Astra, învinsă de Austria Viena (2-3) pe teren propriu în urmă cu două săptămâni. Pe locul 4 în Serie A, cu 10 puncte, din 3 victorii, un egal și 2 înfrângeri, "romanii" au în faţă un adversar într-o uşoară revenire de formă după două victorii consecutive în Liga I, 2-0 cu ASA Târgu Mureş şi 1-0 cu Poli Iaşi.

Chiar dacă în ultima rundă a cedat (1-3) la Torino, AS Roma este îndreptăţită să spere la un succes în faţa Astrei, echipă în pragul dezmembrării, capabilă, totuşi, de surpriză.

Arbitru de centru: Aliar Aghayev (Azerbaidjan).