Rezultatele negative din acest debut de sezon obţinute de singura formaţie bihoreană din Liga a II-a au condus la demisia antrenorului Florin Farcaş, care, astfel, a dorit să producă un şoc la echipă. Conducerea clubului orădean i-a găsit înlocuitor în persoana lui Erik Lincar, un alt antrenor bihorean la origini, care a semnat o înţelegere valabilă pentru actualul sezon.

 

În ciuda evoluţiilor bune, Luceafărul Oradea a înregistrat o serie de 3 rezultate negative, iar Florin Farcaş a decis, pentru a debloca situaţia, să renunţe la funcţia de principal. În aceste condiţii, conducătorii Luceafărului au hotărât să apeleze la serviciile unui tehnician bihorean, Erik Lincar. Antrenorul de 37 de ani nu este singura noutate din staff-ul administrativ al echipei, Zeno Bundea urmând a ocupa funcţia de director sportiv. Alte modificări nu s-au produs la nivelul băncii tehnice.

 

A mai pregătit 8 formaţii

Erik Lincar a fost ultima dată „secundul” lui Marius Baciu la echipa de Liga I, Concordia Chiajna. În ciuda faptului că este un tehnican tânăr, Lincar a pregătit până în prezent nu mai puţin de 8 echipe în calitate de „principal”. Printre acestea se numără Callatis Mangalia, FC Hunedoara, Damila Măciuca, Delta Tulcea, CS U Craiova sau Delta Tulcea. De menţionat că Lincar şi Bundea au colaborat în perioada când tehnicanul a condus echipa din Bănie. Ca jucător, Erik a îmbrăcat tricoul unor echipe precum FC Bihor, Viitorul Oradea, Girondins de Bordeaux, Panathinaikos Atena, Amkar Perm (Rusia) sau FC Naţional. Totodată, el fost campion al României cu Steaua Bucureşti şi a fost selecţionat de 5 ori la echipa naţională. Şi pentru că nu au existat discuţii îndelungate între cele două părţi, noul antrenor al „luceferilor” a şi condus deja prima şedinţă de pregătire, aceasta desfăşurându-se ieri, de la ora 17.00, la Baza Luceafărul din Sînmartin. Cu doar trei puncte acumulate după primele patru etape, Luceafărul ocupă locul al 16-lea, retrogradabil, în Liga a II-a. În runda următoare, bihorenii vor evolua sâmbătă, de la ora 11.00, în deplasare ,cu ocupanta locului al 7-lea, Olimpia Satu Mare.