Al treilea meci de verificare a coincis cu o înfrângere pentru Luceafărul Oradea. Pe terenul sintetic de la Salonta, acoperit cu un strat consistent de zăpadă, echipa orădeană a fost depăşită de colega de serie ASU Poli Timişoara, scor 1-2 (0-1).

 

În condiţiile date, angajamentul fizic a fost pe primul plan, rezultatul nefiind foarte relevant. Totuşi, orădenii au controlat partida, dar adversarii au fost mai pragmatici. Prima ocazie a aparţinut Luceafărului, irosită, însă, de C. Roşu (10), care a reluat peste poartă mingea centrată de Arnăutu. În schimb, timişorenii au exploatat o fază fixă, în urma căreia Galan a prelungit mingea cu capul, iar din Balea (26) a ricoşat în poarta lui Goia (0-1).

 

Peste două minute, Matei a fost aproape de gol după ce a driblat portarul şi a trimis spre poarta goală, dar un fundaş a respins din faţa porţii. Luceafărul a dominat şi partea secundă în care a contat îndeosebi pe jucători tineri. Golul a venit, însă, greu, în minutul 69, când Miholca a scuturat plasa cu un şut din 14 metri (1-1). Se părea că "luceferii" vor mai marca, mai ales că Ţegle (72), D. Costea (73), Bedea (76) au avut situaţii bune de a-şi duce echipa în avantaj. Defensiva orădeană a arătat, însă, slăbiciuni şi ASU Poli a mai profitat o dată, în minutul 85. Vucea a sprintat pe partea stângă, a şutat în bară, mingea a ajuns la Bădăuţă, care a centrat şi Ungureanu a înscris nestingherit (1-2).

Următorul test al Luceafărului va avea loc sâmbătă, 11 februarie, cu Naţional Sebiş.

Luceafărul: Goia (46 Began) – Balea (60 Fl. Drăgan), Hlinca (46 Bactăr), Cordoș (69 D. Costea), I. Ban (67 Ursu) – C. Roșu (60 Balla), Feher (46 Ţegle), Codoban (46 Bedea), Predescu (46 Miholca) – Arnăutu (66 Cuc), Matei (55 Chiş Toie). Antrenor: Cristian Lupuţ

ASU Poli: Gîrlea – Bilia, Telescu, Gălan, Ghinescu – Nicolescu – Teut, Birău, Gorovei, Bîte – Blănaru. În repriza a doua: Filip – Bilia, Telescu, Gălan, Ghinescu – M. Stancu – Neamțu, Giuricici, Ungureanu, Vucea – Bădăuță

Arbitri: Rareş Vidican – la centru; Rareş Lakatoş, Ludovic Zifceac - asistenţi.

FOTO: www.druckeria.ro