Stadion: Iuliu Bodola

Teren: bun

Spectatori: aproximativ 300

Au marcat: Paul Chiş-Toie 3, Ionuţ Hlinca 90+5 / Marius Gălan 32

Cartonaşe galbene: Ban 9, Arnăutu 40, Hlinca 59 / Neagoe 19, Staicu 55, Florescu 74

Cartonaşe roşii: Feher 55, Kiss 90+6 / Stoica 63

Luceafărul Oradea: Began - Ban, Hlinca, Bactăr, Balea - C-tin Roşu (cpt.), Codoban (Bedea 78'), Feher, Chiş-Toie - M. Matei, Arnăutu.

Antrenor: Alexandru Kiss.

CS Mioveni: Oct. Popescu - Tirică, Gugu, I. Stoica (cpt.), Ed. Stoica - Biceanu, A. Neagoe - Rădescu (Burnea 67'), Iamandi (Ed. Florescu 46'), M. Galan - M. Staicu (Seb. Ivan 60')

Director tehnic: Florin Marin.

Arbitru: Denis Haidiner (Hunedoara);

Asistenţi: Adrian Mărginean (Aiud) şi Călin Cimponeriu (Lugoj).

 

Cu toate că pentru „luceferi” jocul din etapa a 36-a nu avea nicio miză, aceştia şi-au repspectat meseria, învingând CS Mioveni, formaţie care înaintea acestei dispute încă mai spera să prindă un loc promovabil pe prima scenă a fotbalului românesc. La capătul unui meci în care au mai ratat trei ocazii monumentale, bihorenii s-au impus cu 2-1 (1-1) la ultimul joc de pe teren propriu din acest sezon competiţional.

 

Coordonatele după care s-a desfăşurat prima repriză au fost destul de simple după ce bihorenii au deschis scorul foarte repede. Oaspeţii, obligaţi să câştige pe „Iuliu Bodola”, au căutat egalarea. Cu toate acestea, gazdele au fost periculoase în câteva rânduri, dar cei care au marcat au fost, din păcate, oaspeţii. Scorul a fost deschis în minutul 3, atunci când Paul Chiş-Toie a şutat fără preluare şi fără speranţe pentru Octavian Popescu, de la 13 metri de poartă, finalizând o respingere greşită a defensivei argeşene. Cornerul de pe stânga fusese executat excelent de către Claudiu Codoban. O bună oportunitate de egalare pentru CS Mioveni a fost în minutul 12, atunci când, după un corner executat de pe dreapta şi o respingere a lui Chiş-Toie în faţa careului, Rădescu a şutat de la 18 metri cu pământul, dar balonul a trecut puţin pe lângă bara din dreapta porţii apărate de Began. În minutul 17, Codoban, specialistul fazelor fixe din tabăra „luceferilor”, mai seamănă panică în careul advers după o lovitură liberă de pe dreapta, excelent executată spre bara a doua, de unde Staicu a respins pe spate cu capul. În minutul 26 s-a înregistrat cea mai mare ocazie de egalare. Staicu a tras periculos din dreapta, plonjonul lui Began fiind inutil, dar, cu toate acestea, balonul a lovit doar bara, ducându-se apoi în lateral. Chiar dacă jocul Mioveniului nu a fost convingător, echipa clasată pe locul al 4-lea înaintea acestei partide a reuşit să egaleze în minutul 32 prin Marius Gălan. Acesta a trimis din 5 metri în poarta goală un balon respins cu piciorul în lateral de către Began. Cu toate acestea, rezultatul putea fi altul după primele 45 de minute, dacă Roşu nu îşi bătea joc de ocazia monumentală pe care a avut-o în prelungirile primei reprize. Lansat de Codoban, mijlocaşul dreapta a scăpat singur cu portarul advers, dar, cu toate că a avut tot timpul din lume pentru a-şi pregăti finalizarea, a şutat pe lângă poartă.

 

Au crezut în victorie şi au reuşit

În repriza secundă, gazdele au mai ratat alte două ocazii uriaşe până la golul victoriei marcat în prelungiri. În acelaşi timp, CS Mioveni nu a demonstrat niciun moment că ar avea „faţă” de prima ligă. Cea de-a doua şansă monumentală a bihorenilor a fost irosită de Arnăutu, care, din 2 metri uşor lateral dreapta, a trimis încet pe lângă poarta goală o pasă venită după o pătrundere excelentă a lui Codoban. Peste doar patru minute avea să se petreacă un moment care părea a fi decisiv în economia partidei. Mijlocaşul orădenilor Feher este eliminat direct, însă doar după ce arbitrul de rezervă i-a sesizat gravitatea incidentului. Au urmat câteva minute de întrerupere cauzate de protestele bihorenilor, care au considerat decizia injustă. În cele din urmă, centralul avea să creadă la fel, pentru că doar astfel se explică eliminarea lui Ionuţ Stoica din minutul 63, după un atac la Adi Balea. A fost o decizie în compensaţie, deoarece fiecare din cele două eliminări putea să nu fie acordată. A treia ratare incredibilă a orădenilor a venit în minutul 76. Codoban, scăpat singur cu portarul advers, l-a driblat din corp, dar a trimis încet spre poartă, de unde un fundaş advers a reuşit să respingă din alunecare. Cea de-a patra mare ocazie a gazdelor i-a aparţinut lui Matei, în minutul 90+4, a cărui lovitură de cap a fost deviată în corner cu vârful degetelor, de către Octavian Popescu. Era nedrept ca în acest context „luceferii” să obţină doar o remiză cu Mioveniul. Şi pentru că soarta te răplăteşte doar dacă încerci, golul victoriei a venit în ultimul minut al prelungirilor. Arnăutu a centrat de pe dreapta, iar Hlinca, cu capul, a înscris primul său gol pentru Luceafărul şi a adus cea de-a treia victorie consecutivă pe „Iuliu Bodola”. În etapa următoare (penultima), echipa pregătită de Alexandru Kiss va evolua în deplasare cu FC Braşov, luni, de la ora 18.00, într-un joc televizat, care va fi ultimul din acest sezon competiţional, deoarece orădenii vor sta în ultima rundă.