Luceafărul Oradea a încheiat victorioasă seria meciurilor de verificare din această iarnă. Orădenii au dispus cu 1-0 de FC Zalău, echipă de pe locul 3 în Liga 3, Seria 5 într-o partidă jucată pe terenul II al Bazei Sportive de la Sânmartin.

 

Spre deosebire de celelalte meciuri amicale, disputate pe suprafaţă sintetică, acesta s-a jucat pe iarbă naturală. Antrenorul Cristian Lupuţ a abordat partida cu o formulă apropiată cu cea din primul meci oficial programat sâmbătă, cu Sepsi Sfântu Gheorghe.

În faţa unui adversar tenace şi ambiţios, cu bihorenii L. Todea, B. Boka şi Hodoroabă în componenţă, Luceafărul a controlat partida, dar a înscris doar o singură dată. Mai precis, în minutul 14, când Bedea a reluat puternic sub transversală mingea prelungită cu capul de Roşu (1-0). Anterior, Matei a ratat singur cu portarul din 12 metri, şutând peste poartă. Tot Matei l-a evidenţiat pe Băican în minutele 28 şi 40, iar mingea expediată de Codoban (32), din lovitură liberă, a atins transversala (32).

Orădenii au dominat şi partea secundă, în care totuşi şi zălăuanii au avut două ocazii prin Istrati (70), blocat de Goia, şi Boka (90), într-o fază în care Drăgan a respins din faţa porţii.

Cele mai clare ocazii ale gazdelor le-au avut  Bedea (53), care a tras de la  18 metri puţin pe lângă, la fel ca şi Chiş-Toie (73). „Un joc foarte bun al nostru. Circa 70 de minute am evoluat cu echipa care probabil se va regăsi pe teren şi în meciul cu Sepsi. Felicit întreg grupul Luceafărul pentru implicarea din această perioadă de pregătire. Aşteptăm cu nerăbdare startul sezonului. Suntem pregătiţi sută la sută să începem returul. Consider că suntem în creştere şi din punct de vedere valoric şi în ceea ce înseamnă grupul”,este de părere Cristian Lupuţ.

La Luceafărul nu au putut fi utilizaţi Arnăutu, Ţegle şi Moga, din cauza problemelor medicale.

Luceafărul: Began (46 Goia) - Balea (81 Drăgan), Hlinca, Cordoş (70 Bactăr), I. Ban (76 Ursu) - C. Roşu (72 Balla), Feher, Bedea (70 Cuc), Predescu (75 Miholca) - Codoban (70 Chiş-Toie), M. Matei (80 D. Costea).

Antrenor: Cristian Lupuţ

FC Zalău: Băican (60 Hodoroabă) - Turda (35 Bercean, 85 Kurti), C. Bucur, Ţîrlea, Ungureanu - R. Stanciu, Coţi (46 L. Todea), Meleg (81 Taloş), Istrate, Boka - Al. Pop (61 Porumb).

Antrenor: Constantin Olariu

Arbitri: Răzvan Lădar - la centru; Ovidiu Timar, Nicolae Tătar - asistenţi.

În pauza competiţională, Luceafărul a câştigat cinci jocuri de verificare (4-1 cu Crişul Chişineu Criş; 2-0 cu Ripensia Timişoara; 3-2 cu Naţional Sebiş, 3-1 cu Sănătatea Cluj, 1-0 cu FC Zalău) şi a pierdut unul (2-3 cu ASU Poli Timişoara).