Stadion: Luceafărul

Teren: bun

Spectatori: aproximativ 300

Au marcat: S. Arnăutu 2, M. Matei 68 / V. Pop 53, M. Onicaş 72

Luceafărul Oradea: Began – Balea, Moga, Hlinca, Ban – Feher, Bedea – Chiş Toie (53 Balla), Arnăutu, Codoban (66 Predescu) – Matei. Antrenor: Cristian Lupuţ.

OlimpiaSatu Mare: Anca Trip – Duruş, M. Mureşan, Heil, Bura, M. Onicaş, Cr. Daminuţă (46 V. Pop), S. Pană, Krausz, Oct. Ursu (69 Erdei), I. Voicu (84 I. Roşu). Antrenor: Bogdan Andone

Cartonaşe galbene: Began 28, Ban 89, Hlinca 89 / I. Voicu 56, Heil 86, V. Pop 89

Cartonaşe roşii: – / antrenorul B. Andone 75, S. Pană 89

Arbitri: Andrei Florin (Târgu Mureş) – Raul Ghiciulescu (Lugoj) şi Tunyogi Ferencz (Zalău).

Observatori FRF: Zaharia Ciev (Timişoara) şi Mircea Sârbu (Hunedoara).

În duelul cu una dintre echipele valoroase ale ligii secunde din fotbalul românesc, formația pregătită de Cristian Lupuț putea să câștige dar și să piardă toate cele trei puncte. În final, disputa dintre Luceafărul și Olimpia s-a terminat la egalitate 2-2 (1-0) ambele părți arătându-se mulțumite de rezultat.

Jocul din prima repriză a fost unul anost după ce bihorenii au deschis scorul foarte devreme, chiar din minutul 2. Atunci, după o pătrundere pe partea stângă a lui Codoban a urmat centrarea în careu de unde Feher a șutat într-un jucător advers. Balonul deviat a ajuns la Arnăutu care a îndeplinit o formalitate șutând simplu lângă bara din stânga porții apărate de Anca Trip: 1-0. Până la pauză singura ocazie notabilă a aparținut tot bihorenilor care au beneficiat de o lovitură liberă dintr-o poziție excelentă în minutul 43. Șutul puternic trimis de Feher de la 22 de metri a fost însă deviat de zid în corner.

Repriză secundă mult mai spectaculoasă

Repriza secundă a avut o cu totul altă față. Și doar marcarea a trei goluri vorbește despre cum s-a jucat în ultimele 45 de minute. Cu un plus la capitolul exprimare, Olimpia a arătat mai bine, mai cu seamă pe finalul jocului atunci când a fost foarte aproape, în trei rânduri, să tranșeze partida în favoarea sa. Totuși, e posibil să nu se fi ajuns la acel moment dacă în minutul 52 Feher ar fi avut ghetele cu un număr mai mare. Centrarea excelentă de pe dreapta atacului bihorean venită de la Chiș Toie nu a putut fi trimisă de la doar 3 metri, cu poarta goala în față, de către mijlocaș care doar a șters balonul care traversase careul mic al sătmărenilor. Și cum în fotbal ocaziile se răzbună, Olimpia a egalat la faza imediat următoare. Golul a plecat de la o repunere de la margine din terenul bihorenilor. Balonul a ajuns în careu unde Vasile Pop a profitat de bâlbele fundașilor trimițându-l în plasă din 4 metri. Din fericire „luceferii” nu au căzut psihic fiind capabili să treacă din nou în avantaj în minutul 68. Atunci, după o centrarea trimisă de Balea de pe dreapta, Marius Matei (foto pag.1) a făcut încă o dată dovadă calităților sale de atacant șutând imparabil din voleu de la 10 metri de poartă. Euforia a durat doar patru minute deoarece orădenii au demonstrat încă o dată că suferă la capitolul faze fixe. Oaspeții au beneficiat de o lovitură de colț de pe partea dreaptă, centrarea în careul mic fiind finalizată din cădere de către Mihai Onicaș, cel care s-a impus în duelul cu Feher. Finalul partidei i-a găsit pe bihoreni epuizați astfel că oaspeții au trecut în trei rânduri pe lângă victorie. În minutul 87, după o acţiune perpendiculară pe poartă, Vasile Pop a întors un adversar şi a şutat de la 16 metri, dar Began a scos salvator de sub transversală. Același Vaile Pop în minutul 85 și Heil în minutul 88 puteau tranșa definitiv partida. Dorința celor de la Olimpia de a se întoarce acasă cu toate cele trei puncte a încins spiritele pe final. Astfel după ce antrenorul Bogdan Andone a fost trimis în tribune petru proteste în minutul 75, patru jucători au văzut cartonașe în minutul 89: Hlinca, Ban și Vaile Pop galbene, în timp ce Silviu Pană a fost eliminat pentru lovire unui adversar. Una peste alta se poate spune că rezultatul este echitabil, Luceafărul obținând un punct în fața unei echipe cu gânduri de promovare. În etapa următoare, la sfârșitul săptămânii, bihorenii vor evolua în deplasare cu Dunărea Călărași.