La finele săptămânii trecute, la sala de sport din incinta Colegiului Național „Samuil Vulcan”, s-a desfășurat cea de-a unsprezecea ediție a Memorialului „Traian Ganea” la futsal, competiția fiind organizată de clubul local de fotbal Bihorul Beiuş, în colaborare cu Asociația Județeană de Fotbal Bihor.

Traian Ganea s-a născut la 23 ianuarie 1936, în Beiuș. A jucat fotbal la Dinamo Oradea, Bihorul Beiuș și Minerul Ștei, la ultima echipă fiindu-i antrenor reputatul Iosif Petchovski. A antrenat mulți ani echipele de juniori și de seniori ale Beiușului, fiind unul dintre cei mai iubiți jucători locali.  Dedicată elevilor de gimnaziu, competiția a adunat la start patru echipe, acestea reprezentând unitățile de învățământ din Budureasa, Buntești, Pietroasa și Tărcaia. S-a jucat în sistem campionat, fiecare cu fiecare, meciuri de câte 20 de minute, arbitrate de profesorii Marcel Coroiu și Cristian Degău. După jocuri echilibrate și viu disputate, au fost înregistrate următoarele rezultate: Budureasa - Tărcaia 0-0; Pietroasa - Buntești 0-1; Budureasa - Buntești 2-1; Pietroasa - Tărcaia 0-1; Buntești - Tărcaia 1-0 și Budureasa - Pietroasa 2-1. Cu 7 puncte, echipa Școlii Gimnaziale Budureasa, antrenată de Ioan-Vasile Todoca, a câștigat competiția, podiumul fiind completat de cele din Buntești (6 puncte) și Tărcaia (cu 4 puncte). La fel ca la edițiile trecute ale Memorialului „Traian Ganea” la futsal, organizatorii au acordat și în acest an câteva premii speciale: Iasmin Popa, din Buntești, a fost desemnat cel mai bun jucător al întrecerii, Gabriel Lingurar, de la Budureasa, a fost golgheterul competiției, iar Szatmari Akos (Finiș) a obținut premiul pentru cel mai bun portar al ediției 2017.  Cupele, dulciurile, sucurile şi diplomele au fost asigurate de ing. Ferko Jeno, AJF Bihor şi CS Bihorul Beiuş. În plus, AJF Bihor a trimis prin intermediul secretarului Petru Boros o cupă şi o diplomă pentru Marius Crişan, profesorul de educaţie fizică şi sport de la Şcoala cu clasele I-VIII Budureasa, în semn de apreciere pentru impulsionarea activităţii sportive de masă în zonă.  Asistenţa medicală a fost asigurată de dr. Valentin Mlendea, iar arbitrajul, de Marcel Coroiu, Ioan Popa Bota, Alin Popa, Cristian Degău şi Alin Tăutu.

Pe 15 aprilie este programat un nou turneu memorial, "Nicolae Mihalcea", organizat de AJF Bihor, CS Bihorul Beiuş şi de familia Mihalcea.