Așa cum ne-au obișnuit în ultimii ani, tinerii sportivi beiușeni nu s-au întors cu mâna goală nici de la ediția 2017 a Campionatului Național de Atletism pentru Copii, categoriile 1, 2 și 3.

 

Complexul Sportiv „Lia Manoliu” din București a găzduit, în ultimul weekend, întrecerea indoor a celor mai tineri atleți, competiția aliniind la start peste o mie de concurenți de la 110 cluburi. Beiușul a fost reprezentat de o mică delegație a Secției de atletism de la Colegiul Național „Samuil Vulcan”, aceasta fiind formată din profesorul Cristian Dărăban, în calitate de antrenor și triatloniștii Denis Todea, Adrian Gherman și Szatmari Boglarka.

Într-un interviu acordat joi, 6 Aprilie, de Ziua Internațională a Sportului, profesorul Cristian Dărăban, antrenorul celor trei tineri atleți, a lăudat evoluțiile meritorii ale acestora, subliniind că doi dintre elevii săi - Denis Todea și Szatmari Boglarka - au obținut medalii de bronz la ultima ediție a Naționalelor. Denis Todea, elev al Școlii Gimnaziale Nucet și legitimat la Clubul Sportiv Școlar al Colegiului Național „Samuil Vulcan” Beiuș, a urcat pe treapta a treia a podiumului la categoria de vârstă 1 (clasele V-VI). La aceeași categorie, vulcanistul Adrian Gherman, aflat la prima competiție majoră, a ocupat locul șapte. Legitimată la CSS Colegiul Național „Samuil Vulcan” Beiuș și elevă a Școlii Gimnaziale Tărcaia, Szatmari Boglarka este și ea medaliată cu bronz în proba de triatlon a categoriei 2 (clasele III-IV). 

Interlocutorul nostru ne-a prezentat și viitoarele competiții atletice la care intenționează să participe cu sportivii săi. După această ultimă întrecere indoor, urmează competițiile în aer liber, profesorul Cristian Dărăban anunțând participarea beiușenilor la Campionatul Zonal Nord-Vest, găzduit de Cluj-Napoca, la sfârșitul lunii mai și apoi la Campionatul Național de Atletism pentru Copii, care se va desfășura la București, în perioada 17-18 iunie.