Gruparea de la poalele Munților Apuseni, Biharea Vașcău, și-a reluat pregătirile la baza proprie, în vederea abordării unui retur destul de interesant, dacă ținem cont de locul ocupat în Liga a V-a, Seria a II-a, în urma unui tur destul de reușit.

Clasați la finalul turului pe podium, echipa vășcuană a depășit așteptările vulcanicilor suporteri, dar mai mult a sensibilizat autoritățile locale care au găsit resurse pentru a crea condiții cât mai bune jucătorilor, evident raportându-ne la eșalonul în care activează echipa. Cele 25 de puncte, prin care ocupă locul doi, au fost obținute din opt victorii și un rezultat de egalitate, cu 34 de goluri marcate și doar 8 primite, fapt prin care apărarea s-a dovedit una „beton”, încasând cele mai puține goluri din serie. Echipa vășcăuană, antrenată de Dorin Boca, a făcut un singur „pas” greșit pe teren propriu, înfrângere în fața celor de la CSC Gepiu, suficient însă pentru a se clasa pe poziția a doua, la un punct distanță de primul loc, ocupat tocmai de CSC Gepiu.

Stabilitate în cadrul lotului

Prima reunire a lotului a avut loc duminică, 12 februarie, la baza proprie, pe un timp surprinzător de frumos, vășcuanii începând pregătirile pentru abordarea sezonului de primăvară, unul deosebit de intresant în care poziția de la finalul turului este una care obligă la o prestație și mai bună. Nu au fost prezenți toți jucătorii, însă la sala de sport, din vecinătatea stadionului, antrenorul Dorin Boca a programat un meci pe teren redus, după care a și „oferit” celor prezenți câteva ture de teren. Tehnicianul vășcăuan se va baza pe același nucleu de jucători pe care i-a avut la dispoziție și în prima parte: Remus Indrei, George Petruța – Andrei Lazăr, Cristian Hulber, Paul Balș, Daniel Bursașiu, Adrian Deva, Sebastian Micula, Sebastian Pașca, Paul Rădac, Sebastian Sălăjan, Andrei Micula, Marius Sabău, Ovidiu Pașca, Călin Rădac, Mădălin Teaha, Anghel Ienciu, Vlad Lazea, Adrian Bulcău, Adrian Sabău, Daniel Mone, însă nu exclude posibilitatea întăririi lotului cu câțiva jucători de valoare, dar și cooptarea a doi jucători tineri talentați, de pe „Valea Coului”.

Cantonament centralizat

Sprijinul principal al grupării, ca și până acum de altfel, este primit din partea Primăriei și Consiliului Local Vașcău, iar Florin Porge, primarul orașului Vașcău, împreună cu consilierii locali, a fost implicat în permanență în viața echipei. De altfel, conducerea echipei de lângă „Apa Boiului”, compusă din Ioan „Ness” Porge, președinte, Dănuț Petru Micula, vicepreședinte și Ioan Sabău, director sportiv, confirmă buna colaborare cu autortățile locale. Dacă în anii trecuți pregătirea a fost făcută pe plan local, iată de această dată echipa va beneficia de un cantonament centralizat, în perioada 19-25 februarie, în Sânmartin, fiind cazați la Vila Sântana. Înainte de cantonament antrenorul Dorin Boca a și planificat un meci amical cu colega de serie Izvorul Cociuba Mare, după care va mai perfecta câteva meciuri amicale în compania unor echipe din Depresiunea Beiușului.