Prima etapă a returului din Seria Vest a Diviziei A2 a consemnat cel de-al treilea succes stagional pentru voleibalistele pregătite de Mariana Szabo-Alexi. CSU Oradea s-a impus în deplasare cu 3-0, pe seturi la 13, la 16 şi la 7 în faţa ultimei clasate, formaţia Provolei Arad.

 

Mai puţin de o oră a durat partida din oraşul de pe râul Mureş, joc în care, datorită adversarului accesibil, antrenoarea bihorencelor şi-a permis să ruleze întreg lotul de jucătoare. Meciul a fost fără istoric, primul set fiind adjudecat după doar 17 minute. Serviciul eficient şi jocul combinativ au fost „ingredientele” care au făcut ca şi setul al doilea să se termine după doar 20 de minute. Şi pentru că nimic nu se mai putea întâmpla, gazdele au cedat definitiv în ultimul set, perioadă în care au făcut doar 7 puncte în cele 15 minute necesare pentru ca orădencele să încheie socotelile. Cu această ocazie, tânăra jucătoare Flavia Chiş, provenită de la Viitorul Borş, şi-a făcut debutul la senioare. Mariana Szabo-Alexi a ales s-o titularizeze, iar voleibalista a confirmat încrederea acordată realizând mai multe puncte. În etapa următoare, bihorencele au de luat o revanşă în faţa echipei CSM Satu Mare care a câştigat meciul tur după o dispută crâncenă finalizată după 5 seturi şi în care secvenţa decisivă a fost adjudecată la o diferenţă de doar 2 puncte (15-13). Jocul se va disputa sâmbătă, 10 decembrie, în sala de sport a Universităţii din Oradea

 

Alte rezultate înregistrate în etapa a 8-a: CSM Satu Mare – Medicina CNUE Târgu Mureş 2-3 şi Agroland Timişoara – CSU Poli Timişoara 3-0. CS U Cluj a stat.

 

Clasament

 

1. Agroland Timişoara - 20 puncte (7 jocuri)

2. CS U Cluj - 16 puncte (6 jocuri)

3. CSU Oradea - 10 puncte (7 jocuri)

4. Medicina CNUE Tg. Mureş - 9 puncte (7 jocuri)

5. CSU Poli Timişoara - 9 puncte (7 jocuri)

6. CSM Satu Mare - 8 puncte (7 jocuri)

7. Provolei Arad - 0 puncte (7 jocuri).

 

CSU Oradea: Iuliana Fîcă, Maria Fîcă, Anca Paşca, Roxana Haidu, Bianca Chende, Adamcsik Henriette, Andreea Maran, Nicoleta Ponorean, Petra Dudaş, Horvath Reka, Antonia Rizea, Mădălina Pura, Giulia Blaj şi Flavia Chiş.

Antrenoare: Mariana Szabo-Alexi.