Unul dintre cei mai importanţi fotbalişti care activează la nivelul Ligii a IV-a se află în plin proces de recuperare după accidentarea gravă pe care a suferit-o la începutul lunii septembrie. Cu toate că s-a confruntat cu mai multe probleme medicale în carieră şi nu se află tocmai la prima tinereţe, Ramses Gado nu se gândeşte să renunţe la cariera de sportiv şi aşteaptă cu nerăbdare să revină pe dreptunghiul verde.

 

În data de 10 septembrie 2016, CS Diosig, actuala echipă a „faraonului”, a avut joc în deplasare cu Olimpia Salonta. Chiar în minutul trei Călin Toseschi, fundaşul central de la gazde, a avut o intrare cu ambele picioare procedeu pe care „centralul” Răzvan Lădar l-a considerat regulamentar. Din nefericire, jucătorul cu numeroase prezenţe pe prima scenă a fotbalului românesc a suferit o fractură de peroneu care l-a scos din competiţie din acel monent. În prezent fotbalistul se află în plin proces de recuperare şi este nerăbdător să revină pe teren. „Perioada cea mai dificilă a trecut. În cel mult două luni voi fi apt sută la sută, astfel că la debutul sezonului de primăvară antrenorul Zoltan Vig va putea conta pe serviciile mele. Un lucru e cert, voi reveni mai puternic”, a declarat Ramses Gado. Referitor la cele aproximativ 5 luni cât este obligat să stea departe de marea lui pasiune, jucătorul lui CS Diosig are un of. „Situaţia nu mai poate fi schimbată în ceea ce mă priveşte. Dar pentru ca astfel de momente să nu se mai repete îmi doresc ca cei în drept să modifice regulamentul. În momentul în care un jucător suferă o accidentare de o asemenea gravitate, atât cel care a provocat-o, dar şi arbitrul care nu sancţionează în niciun fel o astfel de abatere să fie suspendaţi exact pe aceeaşi perioadă căt cel vătămat este obligat să stea departe de teren. Când ştii ce te aşteaptă pentru o asemenea imprudenţă sau neatenţie eşti mult mai concentrat asupra ceea ce ai de făcut conform regulamentului”, este de părere fotbalistul lui CS Diosig. „Toată viaţa mi-a plăcut să joc bărbăteşte, dar alunecarea cu ambele picioare este o abatere care obligatoriu trebuie sancţionată. De aceea mi se pare foarte grav că, în condiţiile în care nu a văzut în primă instanţă, arbitrul nu a revenit asupra deciziei cu toate că am fost luat de ambulanţă direct de pe teren”, este oful fostului fotbalist de la Oţelul Galaţi, care îşi doreşte să tragă un semnal de alarmă pentru ca alţii să nu mai păţească la fel.

Returul Ligii a IV-a se va relua la începutul lunii martie, atunci când CS Diosig, ocupanta locului al doilea, va primi vizita liderului, Universitatea Oradea, în derby-ul rundei a 17-a.