CSC Dacia Gepiu şi Biharea Vaşcău au dus o luptă acerbă pentru locul 1 în seria a II-a din Liga V, însă revelaţia părţii a doua a campionatului este Gloria Căbeşti, care, după un început ezitant, a obţinut opt victorii consecutive.

 

Revelaţia returului

Echipa din Căbești traversează cea mai fastă perioadă de la înființarea sa, din 2007. Turul sezonului actual al ligii V-a, seria a II- a, a fost sărac în reușite pentru formația căbeșteană, care după 11 etape strânsese doar 11 puncte. Astfel, Gloria a „hibernat" pe locul 10, la o diferență mare de plutonul fruntaș, punctele rămase de recuperat reprezentând o misiune aproape imposibilă . Poziția nedemnă din clasament și atmosfera neprielnică din interiorul grupului, l-au determinat pe principalul susținător al Gloriei, Silviu Toda, primarul comunei Căbești, să recurgă la acțiuni de reorganizare a echipei. Una dintre acestea, a fost cooptarea lui Ionuț Cergheş în funcția de antrenor, un caracter înzestrat cu calități vaste și un bun „vânător " al performanței.

 

Suflu nou pe banca tehnică

Odată cu instalarea lui Cergheş au apărut modificări în lot, păstrându-se un sfert dintre cei care au evoluat în tur, restul lotului fiind completat cu jucători propuși de noul antrenor. Adaptarea noilor veniţi a fost mai greoaie, primele două meciuri oficiale încheindu-se cu rezultate negative. Start nefast de retur a fost gestionat cu calm și ambiție de Ionuţ Cergheş, reușind să insufle jucătorilor ideea de a a evolua relaxați, principalul scop fiind propagarea încrederii în interiorul grupului. Echipa a răspuns prompt la cerințele lui Cergheş, iar prima victorie nu s-a lăsat mult așteptată.

Fotbal-spectacol în Groapa cu lei"

Din acel moment, Gloria a legat victoriile, ajungând la o serie de opt, cu 5-6 goluri marcate în fiecare partidă. După 20 de etape, în care a înregistrat 11 succese, două egaluri şi şapte înfrângeri, Gloria Căbeşti a ajuns pe locul 5, dar cu al doilea atac din serie, 68 de goluri marcate! Stilul ofensiv a readus iubitorii fotbalului din zonă în „Groapa cu lei", la fiecare meci disputat pe arena căbeşteană fiind prezenţi câteva sute de spectatori.

Discursurile încărcate cu optimism ale antrenorului înainte de fiecare meci au contribuit din plin în prestația jucătorilor din teren, aceștia comportându-se exemplar din toate punctele de vedere.

Testul de la Vaşcău

Runda următoare programează pentru Gloria un test important, deplasarea la Vaşcău, pe terenul celei de-a doua clasate, constituind un reper clar al potenţialului echipei pentru viitor. Ţinând cont de faptul ca victoriile consective au fost obţinute şi cu aportul extrem de important al fanilor, primarul Silviu Toda pune la dispoziţia acestora un autocar cu plecare din Căbeşti, duminică la ora 11.00, meciul fiind programat la ora 14.00.

Continuă colaborarea cu Ionuţ Cergheş

Zilele trecute, Silviu Toda şi Ionut Cergheş au bătut palma pentru continuarea colaborării şi în sezonul următor, în care planurile se anunţă îndrăzneţe atât în privinţa lotului (în care se doreşte păstrarea actualilor jucători, dar şi aducerea altora talentaţi), cât şi în ceea ce priveşte obiectivul, clasarea în primele două locuri fiind primordială.

Aşadar, veştile bune continuă sa curgă pentru entuziaştii fani ai Gloriei, astfel că din punct de vedere sportiv, căbeştenii au motive întemeiate să fie optimişti şi mândri că echipa Gloria Căbeşti le aduce faimă în judeţ.