După o întrerupere cauzată de condiţiile meteo, Campionatul Judeţean şi Campionatul Firmelor şi Instituţiilor Publice la minifotbal reîncep în această săptămână la Baza Tineretului din Oradea.

 

Ambele întreceri se desfăşoară sub egida Federaţiei de Minifotbal din România. Campionatul Judeţean este structurat pe două eşaloane, Liga 1, cu zece echipe, şi Liga 2, cu 16 formaţii, iar cel al Firmelor şi Instituţiilor Publice din Bihor, în două serii, cu câte18 participante.

„Minifotbalul a luat o amploare deosebită în Oradea în ultimul an, având doar în campionatele noastre 62 de echipe cu peste 700 de jucători legitimaţi. Avem parte de meciuri atractive, iar nivelul a crescut permanent. Suntem extrem de mulţumiţi de echipele participante în Campionatul Firmelor, toate fiind bine organizate, cu antrenor, echipament etc. De remarcat că s-au înscris şi multe instituţii publice precum Termoficare, Penitenciarul, Finanţele, Poliţia, Compania de Apă, dar şi faptul că avem echipe din judeţ precum Holcim din Aleşd sau Transilvania din Ştei. Toate echipele participante au aderat la ideea de a face mişcare şi totodată de a-şi promova firmele”, a afirmat organizatorul Spiridon Baltsavias, care a mai precizat că

Baza Tineretului figurează printre posibilele locaţii pentru turneul final al Campionatului Firmelor.

„Sperăm să primim noi organizarea, având în vedere competiţiile organizate şi cantonamentele echipei naţionale”, a adăugat Spiridon Baltsavias.

Cum câştigătoarea trebuie anunţată la Federaţia de Minifotbal în iunie, organizatorii sunt nevoiţi să programeze etape intermediare în Campionatul Firmelor.

Altfel, ocupantele primelor două locuri din Campionatul Judeţean vor avea drept de participare la Campionatul Regional, iar a treia clasată va accede la turneul final al Cupei României. O serie de jucători orădeni sunt susceptibili de a îmbrăca tricoul echipei naţionale de seniori sau tineret în vederea participării la

Campionatul European şi Campionatul Mondial. Asta, după ce în anii precedenţi printre selecţionaţi s-au numărat Tibor Szeleş, Vlad Gheţe sau Andrei Şumălan.