În a treia zi de Crăciun, iubitorii fotbalului din zona Căbeştiului au avut parte de o provocare. Pe terenul sintetic din comună s-a desfăşurat un turneu de minifotbal "Cupa Porcului", ajuns la a cincea ediţie, care a reunit opt echipe din Căbeşti (Veteranii, FCSB, Brasil, Durex), Roşia (Vulturii), Delani (Hermes) şi Gurbeşti.

 

Un trofeu cu greutate

Într-o atmosferă de sărbătoare, cu muzică, bună dispoziţie şi cu un public numeros în jurul bazei sportive s-au jucat 15 meciuri antrenante, cu faze, goluri, ratări spectaculoase şi suspans. Competiţia a fost organizată de Silviu Toda, primarul comunei Căbeşti, un împătimit al fotbalului, care a pus la bătaie un porc, sacrificat şi savurat la final de toţi participanţii. Repriza a treia a fost ultima reprezentaţie în vechiul Cămin Cultural, care urmează să fie demolat, alături fiind ridicată deja o construcţie impunătoare cu această destinaţie. "Ne bucurăm că am reuşit să adunăm un număr mare de pasionaţi ai fotbalului de toate vârstele, care au jucat sau şi-au susţinut favoriţii din afara terenului. Turneul a coincis şi cu încheierea lucrărilor de reabilitare a bazei sportive de lângă Primărie, care au vizat îmbunătăţirea gazonului sintetic, schimbarea plasei acoperitoare, înlocuirea gardului împrejmuitor deteriorat şi refacerea marcajelor. După excesele culinare pe care mulţi le fac în această perioadă o astfel de mişcare a fost binevenită", ne-a declarat Silviu Toda.

 

Finală decisă la penalty-uri

Competiţia a fost câştigată de Vulturii Roşia, care a dispus în finală de Hermes Delani. În timpul regulamentar, scorul a fost 1-1, iar după executarea loviturilor de departajare roşienii s-au impus cu 3-2. Interesant este că finalistele s-au mai întâlnit şi în faza grupelor, în care Vulturii a câştigat cu 5-0, însă apoi Hermes a avut un parcurs foarte bun, ajungând în ultimul act.

Vulturii: Florin Pup, Şerban Uşvat, Adrian Hahău, Liviu Tirla, Florin Copăcean, Alexandru Maliţa, Valentin Burescu.

Hermes: Nicolae Cociu - Mădălin Florea, Cătălin Roman, Alexandru Frenţiu, Nicolae Cergheş, Andrei Roman, Ionuţ Bar, Raul Drimbe. Antrenor: Ionuţ Cergheş.

Învingătorii au fost răsplătiţi cu un trofeu oferit de AJF Bihor, care a mai asigurat şi diplome de participare tuturor echipelor plus două menţiuni speciale pentru cel mai bun măcelar - Petru Demian şi cel mai bun bucătar - Vasile Paşcondea.

 

Scor egal în amical

Înaintea finalei a avut loc un meci demonstrativ între o echipă a primarului Silviu Toda  şi o selecţionată restrânsă a Presei Bihorene, completată cu secretarul AJF Bihor, Petru Boros, arbitrul Radu Bitea şi doi prieteni din Depresiunea Beiuşului, Ionel Goina şi Ionuţ Cergheş. După o partidă cu răsturnări de scor, cele două echipe au căzut la pace (4-4).

Căbeşti: Ioan Jurj - Silviu Toda, Ionel "Bobby" Fărcanea, Cornel Blaj "Baştanu", Liviu Barnoş, Doru Lezeu, Vasile Sârb.

Presa: Petru Boros - Horia Buz, Radu Bitea, Alexandru Guiaş, Ionel Goina, Ionuţ Cergheş.

Rezultatele turneului

Grupa A

FCSB-Gurbeşti 3-0

Veteranii - Brasil 0-2

FCSB - Veteranii 0-6

Gurbeşti - Brasil 5-2

FCSB - Brasil 0-3

Gurbeşti - Veteranii 2-2

Clasament:  1. Brasil - 6 puncte; 2. Gurbeşti - 4 puncte; 3. Veteranii - 4 puncte; 4. FCSB - 3 puncte.

 

Grupa B

Roşia - Delani 5-0

Durex - Rătăciţii 0-1

Roşia - Durex 0-2

Delani - Rătăciţii 1-0

Roşia - Rătăciţii 2-1

Durex - Delani 1-2

Clasament:  1. Roşia - 6 puncte; 2. Delani - 6 puncte; 3. Durex - 3 puncte; 4. Rătăciţii - 3 puncte.

Semifinale

Roşia - Brasil 4-0

Delani - Gurbeşti 4-1

Finala: Roşia - Delani 3-2 (1-1).