Debut victorios de sezon pentru Simona Halep în ediţia 2017 a circuitului profesionist. Românca, locul 4 în clasamentul mondial a câştigat, ieri, meciul cu sârboaica Jelena Jankovic (locul 54 WTA), scor 6-1, 3-6, 6-3, în primul tur al turneului de la Shenzhen (China), disputat pe suprafaţă rapidă şi dotat cu premii de 750.000 de dolari.

Partida a durat o oră şi 48 de minute. Halep a început cu trei break-uri rapide şi conducea cu 5-0. În actul secund, Simona a fost puţin ezitantă, iar Jankovic s-a distanţat la 4-2 şi apoi 5-3, pentru a trimite jocul în decisiv. Sârboaica a reuşit break-ul în primul game al ultimului set, dar românca şi-a recăpătat agresivitatea şi a întors scorul (2-1). Apoi, Jankovic a avut o problemă la picior şi a primit îngrijiri medicale la scorul de 6-1, 3-6, 3-2 pentru Halep şi 30-30. După reluarea jocului, Halep a reuşit imediat break-ul şi nu a mai cedat avantajul până la final.

Simona Halep nu a reuşit niciun as şi a comis două duble greşeli, iar procentajul primului serviciu a fost de 63% (71% dintre puncte câştigate cu prima minge, 52% cu a doua). Românca a făcut patru break-uri şi a cedat serviciul de două ori. "Este mereu dificil să joci împotriva Jelenei, este o jucătoare bună. Am avut un meci greu pentru primul tur şi pentru debutul de sezon. Sunt foarte fericită că am câştigat, chiar şi în trei seturi. Am avut eficienţă bună cu dreapta şi cu serviciul", a comentat Halep.

În urma acestui rezultat, Simona Halep se află în avantaj cu 7-1 în privinţa confruntărilor directe cu Jelena Jankovic (31 de ani). Halep a câştigat turneul de la Shenzhen în 2015 şi a fost cotată cu a doua şansă la această ediţie, după poloneza Agnieszka Radwanska (locul 3 WTA), campioana en-titre. Simona a schimbat tactica de pregătire a sezonului şi s-a antrenat în Australia încă din decembrie 2016, alături de antrenorul Darren Cahill. "A fost o schimbare bună. E o diferenţă mare în comparaţie cu pregătirea din România. M-am antrenat multe zile la temperaturi ridicate şi asta m-a ajutat să mă acomodez. În plus, n-am avut nicio problemă de sănătate, spre deosebire de presezonul trecut. Am muncit foarte tare, n-am avut nicio zi liberă. O modificare importantă, dar mă simt mult mai puternică, revigorată înaintea sezonului.

Nu am doi metri înălţime, nu sunt plină de muşchi, dar joc rapid şi inteligent. Mereu caut să devin mai bună şi să câştig meciuri. Am mai lucrat la lovitura de dreapta şi la serviciu. Fac cum îmi spune Darren mereu: 'refuză să pierzi'! Dau totul, fără a mă gândi prea mult la rezultat. Nu vreau să pun presiune pe mine vorbind despre trofee şi turnee de Mare Şlem", a adăugat Halep, care în optimi va juca mâine dimineaţă împotriva Katerinei Siniakova (Cehia, 52 WTA).

Pentru prima victorie din 2017, românca şi-a asigurat 30 de puncte în clasamentul mondial şi 7.238 de dolari.

Astăzi vor evolua în optimi Monica Niculescu (locul 38 în clasamentul mondial) împotriva chinezoaicei Qiang Wang (24 de ani, 72 WTA) în jurul orei 11:00 (Digi Sport1), şi Sorana Cîrstea, după ora 08.00 (Digi Sport 1) contra principalei favorite, poloneza Agnieszka Radwanska.