Simona Halep (4 WTA) s-a calificat ieri în semifinalele turneului Premier 5 de la Roma, învingând-o fără emoţii pe Anett Kontaveit (Estonia, 68 WTA), scor 6-2, 6-4. Pentru un loc în marea finală, Halep se va duela astăzi cu câştigătoarea partidei dintre Kiki Bertens şi Daria Gavrilova.

Halep a dominat-o pe jucătoarea care a eliminat-o pe Kerber în turul secund, obţinând calificarea într-o oră şi 22 minute. Este a 9-a victorie consecutivă şi a treia semifinală a sezonului pentru sportiva care încasează un cec în valoare de 115.170 de euro. Iar Simona va fi favorită clară şi în penultimul act la Internaţionalele Italiei, indiferent că următoarea adversară va fi Kiki Bertens sau Daria Gavrilova.

Halep a prins gustul victoriilor după ce a triumfat la Madrid, iar constănţeanca nu se mai opreşte nici la Roma. Simona a ajuns la nivelul la care nu mai e interesată de cine se află de partea cealaltă a fileului şi îşi face jocul perfect pe o suprafaţă ce îi oferă un confort şi mai mare. A 4-a jucătoare a lumii a intrat extrem de agresivă în meciul cu Kontaveit, iar sportiva din Estonia nu a avut nicio şansă într-un prim set controlat în totalitate de Halep. După 35 de minute, Simona îşi adjudeca manşa fără să transpire: 6-2.

Simona a avut un start fulminant şi în setul secund, s-a desprins la 4-1, însă Anett a reuşit să-i dea bătăi de cap, apropiindu-se la 4-3! A urmat un game crucial, în care eleva lui Darren Cahill a arătat cât de puternică este din punct de vedere mental. Halep a condus cu 40-0, Kontaveit a revenit incredibil şi a câştigat patru puncte consecutive, dar românca a întors scorul după un schimb în care adversara s-a împiedicat la propriu. Şi estona a rămas la pământ, chiar dacă a mai punctat o dată la 5-3, pentru că Simona s-a întors hotărâtă după pauza dintre game-uri: 6-2, 6-4.

"Mă simt bine, sunt mulțumită de felul în care joc. Mă simt un pic obosită, din ce în ce mai obosită de la o zi la alta, dar victoriile mă fac să nu mă gândesc la asta și intru pe teren să fac tot ceea ce pot. La Madrid nu am jucat cel mai bun tenis al meu. Aici, joc mai bine și mă simt cel mai bine din tot acest an. Trebuie însă să am grijă de corpul meu. Nu mă plictisesc să câștig, este frumos. Astăzi (n.r. -ieri) a fost un meci bun, dar pot să spun că puteam termina mai rapid, doar că am greșit câteva scurte, a întors, a revenit pentru câteva game-uri, este foarte puternică, a jucat foarte, foarte bine. Am știut că dacă o să lovesc cât mai la limită o s-o deranjeze, cred că aici m-am descurcat foarte bine", a declarat Halep la conferinţa de presă.