Participarea Simonei Halep la turneul de Grand Slam de la Roland Garros era pusă sub semnul întrebării după ce sportiva s-a accidentat la gleznă, însă temerile au fost risipite. Halep a confirmat că va juca la Roland Garros printr-o postare făcută ieri pe Instagram.

Jucătoarea în vârstă de 25 de ani a spus că este pregătită pentru meciul din turul I contra slovacei Jana Cepelova, programat marţi după amiază: "Am făcut primul antrenament înaintea meciului de mâine (n.r-marţi). Haide!", a fost mesajul pozitiv pe care Simona l-a transmis fanilor.

Simona Halep, a treia favorită de la Roland Garros, anunţase la începutul săptămânii că sunt şanse de doar 50% să joace la turneul parizian. Apoi, eleva lui Darren Cahill a declarat că va face o ultimă şedinţă cu ultrasunete, pentru a vedea cât de afectat este tendonul, dar se pare că medicii i-au oferit o veste bună.

Constănţeanca este favorită la câştigarea turneului de Grand Slam disputat pe zgură atât în viziunea bookmakerilor, cât şi a specialiştilor din tenis. Era şi păcat ca Simona să rateze o asemenea şansă, mai ales că ea va urca pe locul 1 mondial dacă îşi va îndeplini visul şi va triumfa la turneul pe care l-a cucerit la junioare.

Ieri, Monica Niculescu şi Ana Bogdan au fost eliminate în primul tur la Roland Garros, în minimum de seturi.

Ana Bogdan a părăsit tabloul principal de la Roland Garros învinsă cu 3-6, 4-6 de tunisianca Ons Jabeur, în timp ce Monica Niculescu a pierdut 5-7, 1-6 meciul cu Anett Kontaveit. Patricia Ţig şi Irina Begu joacă în această seară, iar Sorana Cârstea va evolua astăzi.