Tenismena Simona Halep, aflată pe locul 5 în clasamentul mondial, se pregăteşte pentru debutul în cadrul turneului Premier Mandatory de la Miami, SUA, şi a precizat că abordează cu relaxare planul de a câştiga un turneu de Mare Şlem şi vrea să se retragă din activitate la 32 de ani.

 

Direct în turul II la Miami

Simona Halep, în vârstă de 25 de ani, o va întâlni în această noapte pe japoneza Naomi Osaka (locul 49 WTA) în turul secund al turneului de la Miami, dotat cu premii totale în valoare de 6.993.450 dolari, şi se pregăteşte intens pentru a-şi îmbunătăţi performanţele din 2017.

"Zilele trecute am fost pe banda de alergare pentru prima dată în ultimele două luni, aşa că sunt foarte fericită. Pot să mă antrenez la intensitate maximă. Azi (n.a. - ieri) am stat pe teren două ore şi n-am resimţit nicio durere. Sunt încântată şi simt că sunt la un nivel mai ridicat decât săptămâna trecută. În ultimii ani, am învăţat că trebuie să-mi protejez corpul pentru a preveni accidentările şi să fac anumite exerciţii pentru asta. Am intrat într-o rutină, sunt sătulă de aceste exerciţii pentru condiţia fizică, dar conştientizez că sunt necesare pentru a mă menţine la nivel înalt şi nu mă voi opri", a declarat Halep pentru site-ul WTA.

 

Şansa a treia la trofeu

Semifinalistă în 2015 şi sfertfinalistă în 2016 la Miami, Simona Halep a fost cotată cu a treia şansă la câştigarea trofeului în acest an, în condiţiile în care americanca Serena Williams absentează. Constănţeanca este foarte mulţumită de condiţiile de joc din Florida.

"Prima oară am jucat la Miami acum 5-6 ani. Îmi place vremea de aici, sunt condiţii perfecte. Este un turneu extraordinar şi sunt încântată de fiecare dată când particip. Este bine că este un turneu mixt, la masculin şi feminin, atmosfera este foarte bună. Încerc să dau ce am mai bun în fiecare moment şi mă simt foarte bine", a spus Halep.

Simona s-a declarat extrem de surprinsă de faptul că rusoaica Elena Vesnina a câştigat turneul Premier Mandatory de la Indian Wells şi şi-a revizuit planurile privind vârsta la care se va retrage din activitate, având în minte cucerirea unui titlu de Mare Şlem.

"Elena a jucat foarte bine şi este o sportivă extraordinară. A câştigat turnee de Mare Şlem la dublu, este acolo în topul tenisului actual. Are peste 30 de ani şi văd că jucătoarele aflate la această vârstă joacă mult mai bine decât înainte. Aşa că am destul timp pentru performanţe, să câştig un turneu de Mare Şlem, nu? Încă de anul trecut, m-a relaxat gândul că mai am mulţi ani de carieră. La început, mă gândeam că mă retrag la 28 de ani, anul trecut am zis la 30 de ani. Acum, plănuiesc să mă retrag la 32 de ani", a mai spus Halep pentru sursa citată.

Simona Halep a câştigat 14 titluri WTA până acum şi a mai disputat 8 finale, printre care cele de la Roland Garros şi Turneul Campioanelor, în 2014.

Turneul WTA de la Miami se desfăşoară în perioada 20 martie - 2 aprilie, pe suprafaţă dură, şi este dotat cu premii totale în valoare de 6.993.450 de dolari.