Vicecampioana României la polo a fost aproape de un rezultat pozitiv în prima manşă a semifinalei LEN Euro Cup. CSM Digi Oradea a condus în cea mai mare parte a timpului pe SM Verona, dar echipa italiană a avut un final în forţă şi s-a impus cu 12-10 (3-4, 3-4, 2-1, 4-1).

 

Timp de trei reprize, orădenii au fost superiori gazdelor, conducând la diferenţe importante. De la 4-3 la finalul primului sfert, CSM Digi s-a distanţat la 6-3, 7-4, 8-5, pentru ca la jumătatea partidei tabela să indice 8-6. Echipa antrenată de Kadar Kalman a început să dea semne de oboseală şi SM Verona a început să profite. Echipa italiană s-a apropiat la un gol (7-8), ecart care s-a menţinut până înaintea secvenţei decisive (8-9). Începutul ultimei reprize nu anunţa defăşurarea nefavorabilă pentru gruparea orădeană. R. Georgescu a punctat pentru 10-8, după care italienii au fost de neoprit şi au speculat căderea fizică şi lipsa de lucidiate a orădenilor. SM Verona a punctat de patru ori consecutiv, ultima oară cu 12 secunde înainte de final, încheind turul cu un avantaj nesperat (12-10). Două goluri nu sunt multe de recuperat, dar nici puţine într-un duel pentru calificarea într-o finală de cupă europeană. Finalista va fi decisă la Oradea, în 18 februarie.

CSM Digi: G. Pijetlovic, D. Creţu - M. Chioveanu 2 goluri , R. Georgescu 2, M. Asanovic 2, M. Gheorghe1, A. Creţu 1, N. Diaconu 1, T. Negrean 1, Costa, Remeş, Pavlovic, Prioteasa.

SM Verona: Lazovic, Viola - Antonio Petkovic 4 goluri, Cristiano Mirarchi 3, Valentino Gallo 2, Niccolo Gitto, Stefano Luongo şi Giacomo Bini, câte un gol, Valentino, Blary, Jelaca, Razi, Deserti.

Superiorităţi numerice: Verona 6/9; CSM Digi 4-6.

Scor aproape identic şi în cealaltă semifinală, câştigată acasă cu 12-1 de Jadran Herceg Novi în dauna lui Ferencvaros.