Semnele nu sunt foarte încurajatoare pentru vicecampioana României la polo care se pare că nici în acest an nu reușește să-i facă față marii rivale din Capitală. Astfel, la capătul primelor două jocuri disputate în București, echipa pregătită de Kadar Kalman se vede condusă cu 2-0 și este obligată să câștige următoarele 3 partide dacă dorește să redevină regina poloului românesc.

Meciul 1: 9-3 (2-0, 3-2, 3-0, 1-1)

După finala Cupei României, dispută complet ratată, orădenii au avut o nouă prestație dezamăgitoare în fața echipei Steaua care a câștigat din nou categoric meciul 1 din cadrul ultmului act al Superligii Naționale de polo. Prima reușită a echipei pregătite de Kadar Kalman a venit abia în minutul 11 la scorul de 3-0 pentru echipa din Capitală. Mihnea Gheorghe i-a apropiat pe orădeni la doar un gol (3-2) pentru ca apoi steliștii să ofere o adevărată demonstrație de polo marcând nu mai puțin de 6 goluri consecutive (9-2!). până la final orădenii au mai punctat o dată astfel că rezultatul meciului 1 a fost 9-3. Pe lângă înfrângerea categorică, CSM Digi a suferit o pierdere importantă în economia acestei finale. Mihnea Chioveanu a văzut direct cartonașul roșu fiind eliminat astfel că va absenta la următoarele două partide.

Meciul 2: 10-7 (5-4, 4-0, 0-1, 1-2)

Cu toate că situația a fost substanțial îmbunătățită, echipa orădeană a pierdut și cel de-al doilea duel (10-7). CSM Digi a început bine conducând cu 1-0 și 2-1 în debutul jocului dar echipa militară a revenit reușind să întoarcă rezultatul până la prima pauză (5-4). Ceea ce a urmat în sfertul al doilea nu este de înțeles pentru o formație care a disputat în acest an finala LEN Euro Cup. Orădenii au fost pur și simplu anesteziați fiind fără replică în fața steliștilor care au înscris 4 goluri. Așadar repriza secundă pornea de la scorul de 9-4 pentru gazde și șansele ca bihorenii să revină erau minime. CSM Digi a jucat bine atât în sfertul al treilea câștigat cu 1-0 cât și în secvența decisivă adjudecată cu 2-1, dar insuficient pentru a se mai pune problema învingătoarei. La fel ca în primul meci, pe lângă înfrângere Oradea a mai pierdut un jucător de bază în perspectiva duelurilor de la Bazinul „Ioan Alexandrescu”. Nikola Radjen a văzut cartonașul roșu după ce a sărit la bătaie cu un adversar și cu siguranța va absenta cel puțin în meciul 3. Așadar Steaua are 2-0 după o nouă partidă în care a practicat un joc de apărare aproape perfect, Tiberiu Negrean, speranța orădenilor, fiind practic anihilat.

Seria se mută la Oradea unde în cursul zilei de sâmbătă, 20 mai, se va disputa meciul 3. CSM Digi este obligată să câștige dacă dorește să continue bătălia pentru cucerirea unui nou titlu de campioană. Eventualul meci 4 se va disputa în aceeași locație duminică, 21 mai.

CSM Digi Oradea: Pjetlovic, D. Crețu – Gheorghe 2+1, Negrean 0+2, Diaconu0+1, Chioveanu, Prioteasa 0+1, Pavlovic, Dobre, A. Crețu 0+1, Georgescu, Radjen 1+1, Remeș, Kovats, Szabo. Antrenor: Kadar Kalman.