Teren: Cetatea

Spectatori: 64

Marcator: Puie 14

Cetatea: Orban - Novak, Boroș, Czedula, Marian, Herman, Rește, Laszlo, Cheregi, Reștea, Știube.

Antrenor: Jakab Orban.

Biharea: Bărăian - Lazăr, Ștefan, Bulcău, M. Sabău, O. Pașca, A. Sabău, Marc,  A.Micula, A. Sabău, Monea.

Antrenor: Dorin Boca.

Arbirti: Adrian Bronț - la centru, Raoul Roșu și Sergiu Mitra, asistenți.

Observator AJF: Horia Buz.

 

Un meci cu implicații majore la vârful clasamentului în Seria a II-a, Liga a V-a, a avut loc la Biharia în care oaspeții, situați pe poziția a doua, vizau doar victoria pentru a se menține în plasa liderului, CSC Gepiu.

Gazdele, spre cinstea lor, au jucat cu mare ambiție, punând destule probleme unei echipe pe care au surprins-o în startul partied, reușind deschiderea scorului destul de repede. O lovitură liberă din marginea careului mare a fost executată magistral de jucătorul cu numărul 7 pe tricou, Florin Puie (14), care a deschis scorul (1-0), cu un gol de zile mari, spre marea bucurie a reprezentanților liderului CSC Gepiu, prezenți la meci. Vășcăuanii au ripostat ferm, dar Marc (15) luat la țintă bara laterală de la  doar 8 metri de poartă, pentru ca trei minute mai târziu tot el să șuteze la încheietura barelor. Vășcăuanii au fost privați de o lovitură de pedeapsă în minutul 30 la un henț clar în careu într-o primă repriză pe care au controlat-o cu autoritate. Și totuși necunoscute sunt „căile fotbalului”, deoarece, plini de entuziasm, cei de la Gepiu exultau la fiecare atingere de balon a lui Florin Puie, care a devenit favoritul lor datorită golului înscris. Cea mai mare „inspirație” a avut-o antrenorul liderului, CSC Gepiu, Adrian Iova, cel mai „guraliv” de pe margine, care, evident, fără să vrea, a dat o mână de ajutor (a se citi trei puncte) rivalilor vășcăuani, deoarece la pauză „bomba” a explodat. Oficialii vășcăuanilor, deranjați în permanență de „fondul sonor” al celor din Gepiu, au reacționat la pauză prin a contesta prezența lui Florin Puie pe teren, deoarece purtătorul tricoului cu numărul 7 de pe foaia de arbitraj purta numele de... Istvan Boroș. Interesant este faptul că Puie este legitimat la echipa Cetatea, însă antrenorul Jakab Orban a afirmat că legitimația se află... acasă! În urma confruntării făcute de brigada de arbitri s-a confirmat sustituirea de jucător, însă, surpriză, echipa gazdă nu a mai revenit pe gazon, chiar dacă avea acest drept, deoarece soarta acestui meci va fi stabilită de comisia abilitată, refuzând reluarea partidei, iar jucătorii acuzându-l pe Jakab Orban de anumite jocuri... După ce, în prezența echipei Biharea Vașcău pe teren, brigada de arbitri a așteptat cele trei minute regulamentare, centralul a fluierat finalul unui joc care va primi verdictul la „masa verde”, unul evident în favoarea oaspeților. În schimb, vinovatul fără vină, Florin Puie, va avea și el de suferit din cauza neglijenței altora. Așadar, la Biharia fotbalul bihorean, și așa unul destul de sărac, a mai trăit un episod trist, care nu este în concordanță cu spiritul de fair-play, în care superficialitatea unora, sau poate a altor interese, face ca imaginea „sportului rege” să fie pătată pe harta fotbalului.

P.S. Rivalitatea dintre echipe pe terenul de sport și a oficialilor este una destul de benefică, însă când se depășesc anumite „tipare” în modul de exprimare a unora atunci aceasta devine „toxică”, care face mai mult rău decât bine fenomenului sportiv. Evident mă refer la modul de exprimare a lui Adrian Iova, care prin toate mijloacele dorește să iasă în evidență atât pe arenele sportive, cât mai ales pe rețelele de socializare în care își „expune” anumite păreri fără o bază solidă de adevăr. Totuși, consider că este doar o „astenie de primăvară”, una... trecătoare!