Tânăra echipă de handbal feminin pregătită de Sabin Dacău și Cipriana Petric a ratat calificarea la cel de-al doilea turneu semifinal din cadrul Campionatului Național de junioare III. Singurul criteriu care a făcut diferența între orădence (locul 3) și puternica CSM București (locul 2) fiind golaverajul.

Aflată într-o grupă alături de cluburi cu tradiție în acest sport precum Dinamo Brașov sau CSM București, dar și alături de o câștigătoare a fazei preliminare precum CSȘ Slobozia, Tonic Oradea a avut evoluții apreciate în cadrul primului turneu semifinal ce a fost găzduit de Arena „Antonio Alexe” la sfârșitul săptămânii trecute. Cu două victorii, un rezultat de egalitate și două înfrângeri, formația orădeană s-a clasat doar pe locul al treilea după CSȘ Slobozia (invincibilă) și CSM București, echipa din Capitală având același bilanț ca și al bihorencelor dar un golaverajul superior. Criteriul golaverajului a fost cel care a stabilit ierarhizarea după ce în jocul direct cele două echipe au terminat la egalitate (24-24). Așadar Tonic nu merge mai departe dar rămâne cu satisfacția unui turneu în care a jucat excelent, dovadă în acest sens fiind rezultatele înregistrate: 26-19 cu Dinamo Brașov, 34-29 cu CSȘ Odorheiul Secuiesc, 24-24 cu CSM București și 20-24 cu CSȘ Slobozia. Duelul care a decis califcare a fost cel cu CSM București, o formație accesibilă dar care a speculat forma slabă a orădencelor din final recuperând un avataj de patru goluri (17-13 pentru Tonic cu trei arucări de la 7 metri ratate). În ultimul joc, cel cu CSȘ Slobozia, fetele pregătite de Sabin Dacău și Cipriana Petric au încercat să se autodepășească dar adversarul le-a fost net superior. Totuși conducătorii clubului, Dan Guiu și Dan Bungău rămân cu satisfacția că au construit o echipă care va avea un cuvânt de spus pe viitor.

Lotul ACS Tonic Oradea: RenataTem, Giula Toda, Bianca Cotețiu - Aiana Panti, Barbara Comărniceanu, Fabiana Soanea, Georgiana Leghezău, Alexandra Cristea, Daria Negruț, Diana Borțig, Szofia Ferencz, Selena Dabu, Diana Boitor, Carmen Coita, Antonia Guiu, Anamaria Pașca.

Antrenori: Sabin Dacău și Cipriana Petric.

CLASAMENT

 

1.CSȘ Slobozia     4        0        0        123-72         8

2.CSM București   2        1        1        120-96         5

---------------------------------------------------------------------------

3.Tonic Oradea     2        1        1        104-96         5

4.Dinamo Brașov   1        0        3        102-115       2

5.CSȘ Odorhei      0        0        4        90-160         0