Teren: Roșia

Spectatori: aproximativ 400

Marcatori: Moce 22, Marcon 28, Bolha 90+1, Cabău 90+2 / Țiboc 6, Szekeres 8, 11, 86, Turle 69, Lasc 78

Cartonaș galben: Horaniţ

Cartonaș roșu: Cr. Lezeu 20 - oprirea unei faze iminente de gol

Unirea:  Pup – Horaniţ, Moțiu (42 David Popovici), Cabău, Tirla, Ciuhandu, Bolha, Moce, Marcon, V. Burescu, Hahău. Delegat: Ioan Gherle.

Gloria: Fiț – E. Sârb, Cr. Lezeu, Balint, Ilieș (61 N. Cergheș, 80 Lucan), Iștoc, Alb, Turle (84 Roman), Lasc (79 S. Groza), Szekeres (87 Lupău), Țiboc. Antrenor: Ionuț Cergheș.

Arbitri: Adrian Pop – la centru, Tibor Szucs și Sergiu Bărcan - asistenți. Observator AJF: Gheorghe Pirte.

Disputat în zi de sărbătoare, Duminica Floriilor, meciul dintre cele două vecine, dar mai ales mari rivale, a atras un număr însemnat de spectatori care au asistat la  o partidă de nota 10 (raportându-ne totuși la Liga a V-a) în care s-au înscris numai puțin de zece goluri.

Așadar, atmosferă de mare derby pe „Valea Roșiei”, în zi de sărbătoare, în care mulți iubitori de fotbal au luat cu asalt terenul din localitate, iar așteptările nu le-au fost înșelate, din contră cele două echipe au făcut mare risipă de energie oferind un spectacol fotbalistic. Pentru amatorii de statistică, dar și de curiozități, golurile au fost „grupate”, în ambele reprize, câte trei pentru căbeșteni, urmate de câte două a roșienilor, astfel că putem afirma că reprizele au fost cât de cât „simetrice”. Start fenomenal de repriză a oaspeților care după doar 11 minute au avut un avantaj incredibil (0-3) prin reușita lui Țiboc (6) și dubla lui Szekereș  (8, 11). Orgoliul gazdelor a răbufnit, iar după ce Moce (22) a înscris (1-3), Marcon (28) a redus din diferență (2-3). Jocul s-a mai „stins” puțin, deoarece oaspeții au acuzat șocul omului în minus încercând cât mai multe întreruperi, în timp ce gazdele nu au mai reușit să „străpungă” defensiva adversă bine pusă la punct. După ce, în startul reprizei secunde, Lasc (48) a trimis de puțin pe lângă poartă, roșienii au avut inițiativa minute bune, însă una „sterilă”, deoarece D. Popovici (58) a șutat puțin peste poartă, iar Cabău (60) a fost egoist preferând șutul în locul unei pase la întâlnire (cu doi coechipieri demarcați), în timp ce lovitura de cap a lui V. Burescu (65) nu a prins cadrul porții. Scăpați din corzi  oaspeții au „mușcat” pe contraatac prin Turle (69), imitat fiind de Lasc (78), cel mai activ de pe teren, precum și prin a treia reușită personală a lui Szekeres (86), distanțându-se la patru goluri (2-6). În timp ce oaspeții jubilau deja victoria, încă o dată spiritul de luptă a roșienilor a ieșit la suprafață prin prin golurile lui Bolha (90+1) și Cabău (90+2) care au redus din diferență (4-6). Fără a diminua cu nimic din victoria căbeștenilor, una pe deplin meritată, trebuie specificat faptul că lotul gazdelor a fost unul extrem de „subțire” cu doar o singură rezervă, din echipă lipisind câteva „piese” importante.

P.S. O notă bună merită proaspătul antrenor al Gloriei Căbești, Ionuț Cergheș, care într-un timp extrem de scurt a reușit să „închege” o echipă în care spiritul colectiv este unul vizibil, iar dacă mai adăugăm faptul că din lot fac parte numai puțin de zece jucători sub 20 de ani, putem afirma că la Căbești viitorul sună bine. Ca de obicei primarul comunei Căbești, Silviu Toda, a însoțit favoriții, jubilând la final chiar lângă vestiare, fiind felicitat și de oficialii gazdelor, deosebiți de ospitalieri.