Speranţele la o calificare în grupele Ligii Campionilor la polo au fost reduse la minim după ce, în ciuda optimismului afişat de componenţii echipei după tragerea la sorţi, vicecampioana României a suferit o corecţie severă în prima manşă a playoff-ului celei mai puternice întreceri intercluburi din Europa. CSM Digi a pierdut în deplasare 12-7 (5-0, 4-2, 2-3, 1-2) cu vicecampioana Germnaiei, Waspo Hannover.

 

Disputată la Bremen din cauza faptului că bazinul olimpic din Hanovra se află în renovare, partida a fost la discreţia gazdelor care până aproape de jumătatea partidei conduceau cu o diferenţă de neconceput înaintea jocului, 9-1. La finele primului sfert, nemţii aveau un avantaj incredibil, 5-0. Orădenii au înscris primul gol al sfertului al doilea în minutul 10 după care a urmat o nouă şarjă a gazdelor care au marcat de patru ori consecutiv (9-1). Chiar înaintea pauzei, Nicolae Diaconu a reuşit să reducă din diferenţă înscriind pentru 9-2. La adăpostul unui avantaj de 7 goluri, gazdele n-au mai forţat în repriza secundă. Totodată, bihorenii au reuşit să se reechilibreze astfel că până la finalul meciului au mai marcat 5 goluri, primind în schimb doar 3. Aşadar, un eşec drastic care lasă doar şanse teoretice de calificare echipei pregătite de Kadar Kalman.

 

Echipă germană, una multinaţională

Înfrângerea la un scor atât de sever este cu atât mai dureroasă cu cât multe voci din anturajul poloului orădean susţineau că CSM Digi a avut şansă la tragerea la sorţi dând peste cel mai accesibil adversar. Cu toate acestea lucrurile au stat cu totul altfel în bazin, vicecampioana României fiind practic umilită în prima repriză a meciului. Situaţia este oarecum explicabilă prin faptul că în echipa germană se regăsesc nu mai puţin de 7 jucători proveniţi din ţări ale spaţiul ex-iugoslav. În aceste condiţii este nevoie de un miracol pentru ca bihorenii să întoarcă o diferenţă de 5 goluri în manşa retur care se va desfăşura la data de 9 noiembrie în bazinul olimpic „Ioan Alexandrescu”. Până atunci, astăzi, de la ora 19.00, şi mâine, de la ora 10.00, echipa pregătită de Kadar Kalman va înfrunta la Oradea pe AMEFA Arad într-o dublă contând pentru etapa a doua a Superligii Naţionale. În acelaşi timp, dar la bazinul „Crişul” cealaltă echipă de polo a oraşului se va duela cu Steaua Bucureşti, campioana României.

 

Alte rezultate înregistrate în prima manşă din playoff-ul Ligii campionilor: Primorje Rijeka – ZF Eger 6-12, OSC Budapesta – SM Verona 10-6 şi SM Verona – Jadran Herceg Novi 14-5. Învingătoarele din aceste duble se vor califca în grupele Ligii Campionilor în timp ce învinsele vor juca în sferturile LEN Euro Cup.

 

Waspo Hannover: Kong, Sucic - Corusic 1 gol, Bukowski, Ban, Braguljan 3, Radovic 2, Jokic, Winkelhorst 1, Sekulic 3, Estrany 2, Tkac, Winkler.


CSM Digi Oradea: Pjetlovic, D. Creţu - M. Gheorghe 2 goluri, Negrean 1, Diaconu 2, Chioveanu, Prioteasa, Pavlovic, Asanovic, A. Creţu 1, R. Georgescu, Costa 1, Remeş. Antrenor: Kádár Kálmán.