Biblioteca Universității din Oradea a fost ieri, între orele 10.00 și 18.00, gazda unui târg al locurilor de muncă special pentru studenţii şi absolvenţii Universităţii. Ca noutate, cele 11 companii participante nu au pus experiența drept condiție de angajare.

170 de studenți au vizitat ieri, în primele două ore, Târgul locurilor de muncă din cadrul Zilelor Carierei pentru studenți și absolvenți.

„Este a V-a ediție, a mai fost ediția din toamnă organizată tot de noi, de Alumni. Sunt 11 companii, plus AJOFM-ul, și peste 180 de locuri de muncă atât full time, cât și part time, atât pntru studenți, cât și pentru absolvenți. Târgul a evoluat foarte bine de la prima ediție, avem un număr de companii de bază, la care se tot adaugă altele noi. În primele două ore au fost deja în jur de 170 de persoane la târg. Este o ofertă diversificată, cele mai multe locuri sunt pe parte de inginerie, IT, dar și pentru vorbitori de italiană, engleză, franceză și științe economice. Noutatea acestui târg este faptul că, spre deosebire de alte burse de muncă, angajatorii de aici nu au drept  condiție experiența viitorilor angajați, ceea ce le dă studenților mai multe șanse”, a spus Paul Țop, președintele Alumni Oradea.

La târg au participat Cerved Information Solutions SPA, Celestica, Eberspächer Group, Faist Mekatronic, Raiffeisen Bank, Sykes, Active Job și AJOFM Bihor. Târgul a început miercuri, 10 mai, când, între 11.00-12.30 și 14.00-15.30, au fost organizate mai multe ateliere destinate studenţilor, unde aceștia au învățat cum să își facă CV-uri. Organizatori ai evenimentului sunt Universitatea din Oradea, prin Asociația Alumni și Centrul de Consiliere și Servicii privind Carieră al Universităţii, în parteneriat cu Asociațiile Studenților.