Deși ne aflăm în plină vacanță de vară, expozițiile organizate de Asociația „Euro Foto Art” se derulează fără întrerupere. În acest context, asociația internațională a pregătit, în parteneriat cu Muzeul Cetății și Orașului Oradea, o nouă expoziție de artă fotografică.

 

De această dată, pe simezele sălii de expoziții ale secției de istorie, vor fi instalate fotografiile membrilor Atelierului Fotografic „Márvány” Békéscsaba (HU).

Expoziția, intitulată „Atelierul Fotografic Márvány 20 de ani”, cuprinde 41 de fotografii alb-negru și color realizate de membri ai Asociației din Békéscsaba, Ungaria.

Expoziția a fost vernisată prima dată în luna februarie a acestui an cu ocazia aniversării a 20 de ani de existență a Atelierului Fotografic „Márvány” Békéscsaba (HU). În expoziție fiecare membru al Asociației este prezent cu câte o fotografie. Lucrările expuse prezintă modul de abordare diversificată a membrilor, în care sunt prezente aproape toate genurile artei fotografice. 

Atelierul Fotografic „Márvány” Békéscsaba a luat ființă în anul 1997 din inițiativa unui de grup de fotografi amatori entuziaști, care au pus bazele unui cadru organizatoric a Asociației. În parteneriat cu Casa Comunitară „Lencsési” au fost organizate expozițiile de fotografie, intitulate „Numai din izvoare curate...”, la care se pot trimite numai imagini analog și digitale alb-negru. În data de 15 martie 2017, a fost vernisată, la Békéscsaba ediția a XV-a a  evenimentului.

Fotografiile membrilor au fost prezentate în orașele Arad și Oradea, respectiv în cadrul unor expoziții personale și de grup.

Vernisajul expoziției, organizată în cadrul Anului Internațional Sfântul Ladislau, va avea loc sâmbătă, 8 iulie, de la ora 11.00, în prezența unui grup de peste 20 de membri, în frunte cu președintele Atelierului, artistul fotograf Katona Péter, în secția de istorie a Orașului Oradea din Cetatea Medievală Oradea (Corpul B, etajul I), la care organizatorii îi invită pe toți iubitorii artei fotografice să participe.

Publicul prezent la eveniment va fi salutat de către artistul fotograf Ștefan Tóth, președintele Asociației Internaționale „Euro Foto Art”, care va prezenta lucrările expuse. Momentele muzicale vor fi susținute de artistul de violă Thurzó Sándor József.

Expoziția, organizată în parteneriat cu Primăria municipiului Oradea, Muzeul Cetății și Orașului Oradea, respectiv Clubul Fotografic „Nufărul” Oradea, va rămâne la dispoziția turiștilor și a publicului vizitator până la data de 21 iulie 2017, zilnic, între orele 8.00 - 20.00, la care accesul va fi liber.