Primăria Municipiului Oradea, prin Asociația pentru promovarea turismului din Oradea și regiune (APTOR), organizează, ca în fiecare an, un concert folcloric dedicat sărbătorii zilei de 20 aprilie, dată la care se împlinesc 99 de ani de la intrarea în Oradea a Armatei Române, conduse de generalul Traian Moşoiu.

Evenimentul va avea loc la Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea, vineri, 20 aprilie, începând cu ora 19:00. Prețul unui bilet de intrare este de 20 de lei și poate fi achiziționat de la casa de bilete a Casei de Cultură între orele 09:00 și 17:00. La data de 20 aprilie 1919, orașul a fost eliberat de sub ocupația bolșevică a lui Bela Kun de către armata română, în frunte cu generalul Traian Moșoiu. La 99 de ani de la acel moment istoric, invităm orădenii să se bucure de un spectacol folcloric la care-i vor putea asculta pe unii dintre cei mai îndrăgiți interpreți populari naționali: Veta Biriș, Ionuț Fulea, Sava Negrean, Cornel Borza, Leontin Ciucur și Otilia Haragoș. Alături de aceștia pe scenă vor urca și trei tinere talente ale folclorului bihorean: Mădălin Ilea, Andrei Corb și Iulia Lucaciu.

Spectacolul va avea atât momente de orchestră, cât și momente de dansuri populare din județul Bihor și va fi prezentat de cunoscuta realizatoare TV Iuliana Tudor.