Consiliul Județean Bihor a emis vineri, 17 februarie, ordinul de începere a lucrărilor la Centura Beiuș. Constructorul a început organizarea de șantier în primele zile ale lunii februarie, urmând ca, în aceste zile, să înceapă efectiv lucrările.

Lucrările ar urma să fie încheiate anul viitor, când tranzitarea municipiului ar urma să se facă fluent, pe noua şosea.

„Până la sfârșitul lunii februarie ar urma să fie în șantier trei foreze mari care vor începe forarea piloților. Împreună cu constructorii, am convenit o mobilizare cât mai bună, în așa fel încât să încercăm să recuperăm întârzierile. Deși s-ar fi putut semna în vara anului trecut, contractul a fost întârziat ca urmare a contestațiilor și proceselor generate în procedura de achiziție de unul dintre ofertanți. Anul viitor tranzitarea municipiului Beiuș se va face fluent pe noua centură”, a precizat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

De menționat că în data de 2 februarie s-a semnat, la Beiuș, contractul cu Drum Asfalt (leader), Ilgaz Insaat Ticaret Anonim Sirketi, Obras Publicas y Regadios, OPR Asfalt.

Valoarea contractului este de 269.464.711,29 lei, fără TVA. Durata de execuție a lucrărilor la proiectul de investiție „Varianta ocolitoare a Municipiului Beiuș” a fost stabilită la 18 luni, de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor.

Lungimea traseului este de 7,33 de kilometri. Șoseaua va avea două benzi de circulație, câte una pe sens, iar profilul transversal cuprinde următoarele caracteristici: lățimea părții carosabile - 7 metri + supralărgiri, lățimea benzii de încadrare - 2 x 0,75 metri, lățimea acostamentului - 2 x1,70 metri. Pentru traversarea râului Crişul Negru este necesară construcţia a două poduri, precum şi un pasaj suprateran peste DJ 764F, înspre comuna Finiş.

Finanțarea va fi asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional de Infrastructură Mare 2014 - 2020, prin parteneriatul cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.