Prima pistă de pumptrack din Oradea a fost inaugurată ieri, în apropierea parcării magazinului Jumbo. Circuitul a costat peste 55.000 de euro, fiind realizat din fibră de sticlă și panouri stratificate din lemn.

Printre cei prezenți la eveniment s-au numărat viceprimarul Florin Birta, alături de Bogdan Zgură, director regional Hornbach și Edmund Tudor, director de magazin Hornbach Oradea.

„Ne bucurăm că sunteți alături de noi la inaugurarea primei piste de pumptrack din Oradea și printre puținele din România. Acest circuit are o lungime de 93 de metri, cu o capacitate de 9-10 persoane în aceeași tură, fie că este vorbă de bicicletă, role, trotinetă sau skateboard”, a spus Bogdan Zgură, directorul regional al Hornbach, ieri, la deschiderea oficială a evenimentului.

Potrivit acestuia, compania a sponsorizat cu peste 55.000 de euro proiectul.

„Compania noastră a dorit să se implice într-un astfel de proiect datorită unor puncte comune: adică pasiune și voință, valori principale ale companiei Hornbach, iar o pistă de pumptrack implică cu siguranță aceste trăsături. În această perioadă, când distanțarea socială și petrecerea timpului liber în grupuri cât mai mici este esențială pentru sănătatea noastră, consider că un astfel de proiect este benefic pentru comunitate și pentru petrecerea timpului în aer liber. De-a lungul celor 13 ani de prezență pe piața din România, compania Hornbach s-a implicat activ în astfel de proiecte în orașele unde deține magazine și sperăm că împreună cu Primăria Oradea în viitor să punem umărul și să participăm la proiecte pentru comunitatea locală, să dezvoltăm împreună mai multe proiecte și să ne punem amprenta”, a menționat Bogdan Zgură.  

Prima din cele patru piste de pumptrack din Oradea se află în zona calea Aradului – Era Shopping, în apropierea parcării magazinului Jumbo. Circuitul pumptrack modular din fibră de sticlă și panouri stratificate este compusă din două piste: Speedring (forma ovală) și Tristar (forma triunghiulară).

După ce a testat personal pista, viceprimarul Florin Birta le-a mărturisit celor prezenți că funcționează foarte bine și că este de calitate. De asemenea, Birta a ținut să aducă mulțumiri firmei Hornbach, pentru ceea ce a făcut pentru Oradea în această perioadă.

„În primul rând, vreau să aduc mulțumiri firmei Hornbach pentru ceea ce au făcut pentru orașul nostru, în această perioadă. Terenul din apropierea sensului giratoriu până la intrarea la Hornbach era un teren pe care Primăria avea un litigiu, firma Hornbach a cumpărat acel teren și l-a donat ulterior Primăriei, astfel că am avut posibilitatea să realizăm acea bretea de legătură dintre Calea Sântandreiului și Calea Aradului, care va evita aglomerarea sensului giratoriu și, totodată, va asigura și un acces și firmei Hornbach. Mai mult, tot pe cheltuiala ei, în următoarea perioadă, firma va amenaja acea zonă, o zonă destul de mare, ca o zonă de spațiu verde, care să facă cinste atât magazinului, cât și intrării în oraș. Azi (ieri –n.r.), inaugurăm această pistă de pumptrack în parteneriat perfect între Primăria Oradea și firma Hornbach. Primăria Oradea, prin Direcția Tehnică, a pregătit terenul, a amenajat platforma betonată și accesul la această pistă, iar firma a sponsorizat realizarea pistei, care cred că va fi folosită de comunitatea orădeană de bicicliști. Eu, personal, am testat azi această pistă, funcționează foarte bine și pot să vă spun că este într-adevăr de calitate. Această pistă este prima de acest gen în Oradea, iar administrația orădeană pregătește amenajarea, anul viitor, a încă trei piste asemănătoare, în parcurile Salca, 1 Decembrie și în zona Sovata”, a precizat viceprimarul Florin Birta.