Pe un drum comunal din Arieşeni, între localităţile Vârtop şi Bubeşti, s-a produs duminică un grav accident, după ce o tânără de 19 ani a căzut cu ATV-ul într-o râpă.

„Intervenție în regim de urgență a patrulei SJ Salvamont-Salvaspeo Bihor, care asigură permanența în arealul satului de vacanță Vârtop - Munții Bihor, pentru salvarea unei tinere implicate într-un accident de ATV, pe unul dintre versanții din apropierea Vârtopului. La fața locului a fost dislocat și elicopterul SMURD de la baza din Jibou – Sălaj”, au transmis reprezentanții Salvamont Salvaspeo Bihor pe pagina lor de Facebook.

Dată fiind complexitatea misiunii, salvatorii din cadrul Salvamont au reușit să ajungă la tânăra cu politraumatism, iar în urma acordării primului ajutor, aceasta a fost evacuată din zona greu accesibilă și transportată cu targa până la elicopterul SMURD din cadrul Punctului de Operare Aeromedical (POA) de la Jibou.

După acordarea primului ajutor la locul accidentului, salvatorii montani au imobilizat victima în targa UT și au evacuat-o din versant până la sosirea elicopterului.

În continuarea îngrijirilor medicale care se impun, pacienta a fost transportată în siguranță la Unitatea de Primiri Urgențe Oradea.

„În urma oricărui apel care anunță o situație de urgență, gândul salvatorilor este mereu îndreptat către a găsi răspunsuri la întrebări menite în a alege cele mai bune și mai rapide variante de a salva persoana aflată la necaz. Tocmai de aceea, când forțele tuturor colegilor noștri se unesc, actul salvării în sine, motivația de a salva o persoană neajutorată crește, resuscitând practic o situație care greu putea fi dusă la bun sfârșit. O astfel de misiune ce întărește ideea evoluției sistemului de urgență s-a petrecut și azi (duminică – n.r.), când colegii noștri din cadrul Inspectoratului General de Aviație și Salvamont Bihor au încheiat cu succes o misiune dificilă de salvare a unei persoane căzute într-o prăpastie de 15 m cu un ATV, în Vârtop, Munții Apuseni”, menționează și reprezentanții Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.