Timp de șapte zile, personalul ISU Bihor va derula o serie de activități pe linie de protecție civilă cu ocazia împlinirii a 90 de ani de la înfiinţarea Protecţiei Civile în România. Sâmbătă, 25 februarie, au fost organizate puncte de informare în mai multe localități din Bihor, iar duminică au fost organizate activități la lăcașurile de cult.

Săptămâna Protecției Civile, eveniment derulat sub sloganul „Împreună mai pregătiți”, a început sâmbătă, 25 februarie. Este organizat la nivelul județului Bihor de Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Crișana” și constă într-un ansamblu de activități dedicate sărbătoririi Zilei Protecției Civile din România și pregătirii populației în domeniul situațiilor de urgență.

În cursul zilei de sâmbătă, 25 februarie, pompierii militari au organizat puncte de informare preventivă: în Oradea, în două malluri, în Piața Cetate și în Piața Rogerius; în Salonta, în două supermarketuri; Marghita, în trei supermaketuri; în Beiuș, în două supermaketuri și în Piața Centrală, în Aleșd, într-un supermarket și în Piața Agroalimentară, respectiv în Sălard, la un supermarket, locații unde au discutat cu cetățenii cu privire la riscurile existente la nivelul județului, familiarizându-i cu modul de comportare adecvat în caz de cutremur, incendii și alte situații de urgență.

Totodată, pompierii au distribuit flyere, pliante și broșuri aferente Campaniilor „Nu tremur la cutremur” și „RISC”, în Săcueni (la Bazinul Didactic de înot și într-un supermarket) și în localitatea Ștei. 

Activitățile derulate de pompierii bihoreni au continuat duminică cu organizarea unor activități de informare la lăcașurile de cult din județ.