Tânăra orădeancă Briana Andreea Magdas a câștigat Marele Premiu al Concursului Internațional de Muzică pentru Copii „Slavisya Otecestvo”, care s-a desfășurat în perioada 31 octombrie – 3 noiembrie, la Moscova.

Briana Magdas a reușit să aducă, din nou, România pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, obținând Marele Trofeu al Festivalului „Slavisya Otecestvo” de la Moscova. Acest premiu se adaugă celorlalte premii internaționale pe care orădeanca le-a câștigat anul acesta și anul trecut în Macedonia, Ucraina, Serbia, Bulgaria, Ungaria și Malta, unde tânăra artistă a obținut Trofeul festivalului la categoria sa de vârstă.

Festivalul de la Moscova, intitulat „Slavisya Otecestvo”, s-a desfășurat în perioada 31 octombrie – 3 noiembrie, organizatori fiind Marina Shturko și Valeriya Katvitskaya. Briana a prezentat în cadrul festivalului piesa în limba română „Până când nu te iubeam”, a Mariei Tănase, și piesa în limba italiană „Caruso”, a Larei Fabian.

Orădeanca a început să se pregătească pentru această competiție din momentul în care a acceptat invitația de a participa. Tânăra se află într-o pregătire continuă, iar la acest festival a luat parte pentru prima dată.

Este unic sentimentul pe care l-a trăit în momentul în care a fost aplaudată de o sală întreagă, inclusiv de Ambasadorul României în Federația Rusă, Vasile Soare, care a venit special să susțină echipa României la această competiție. Mai mult, satisfacția ei este cu atât mai mare cu cât a reușit să aducă Trofeul festivalului în România.

Briana Andreea Magdas are 11 ani și este elevă în clasa a VI-a la Școala „Dacia” din Oradea. Tânăra este pregătită de profesoara Lăcrimioara Deac, iar până acum două luni, a studiat cu profesoara Valeria Mișcuția în grupul „Vivere”. Familia i-a fost întotdeauna alături, a ajutat-o și susținut-o în cariera sa artistică.

„Mulțumim doamnei Elena Bentu, pentru momentele de neuitat pe care le-am petrecut împreună, domnului ambasador Vasile Soare, pentru că ne-a onorat cu prezența domniei Sale, doamnei Marina Shturko și Valeriyei Katvitskaya, pentru invitație și pentru călduroasa ospitalitate cu care ne-au primit, juriului pentru aprecieri și, nu în ultimul rând, doamnei profesoare Lăcrimioara Deac, pentru suport și dăruire!”, a fost mesajul transmis de Briana.

Tânăra își dorește să devină o cântăreață celebră care să cânte în lumea întreagă și să cucerească inimile tuturor.

Îi dorim mult succes!