Marţi, 11 iunie, în jurul orei 11.30, elevi ai Liceului Teoretic German „Friedrich Schiller”, alături de trei cadre didactice au vâslit pe Crişul Repede, între Podul Ladislau şi Podul Sovata, pe două plute confecţionate din PET-uri.

Acţiunea, intitulată „Duşi cu pluta”, se află la cea de-a V-a ediţie şi este organizată de profesorul Ciprian Sirca, alături de profesoarele Adriana Bunea şi Sandra Petruc.

„Mă bucur că am ajuns la cea de-a V-a ediţie cu această acţiune, prin care ne dorim să tragem un semnal de alarmă cu privire la poluarea Crişului Repede. În acelaşi timp, ne dorim să încurajăm igienizarea, dar şi colectarea selectivă”, a explicat profesorul organizator, pentru Cotidianul Crişana. Ciprian Sirca a mai explicat că această acţiune a convins elevii că implicarea în lupta împotriva poluării poate fi şi distractivă, iar ora de sport se poate desfăşura într-un mod inedit. Astfel, ca şi în anii precedenţi, elevii Liceului Teoretic German „Friedrich Schiller” au participat pe parcursul celui de-al doilea semestru de şcoală la acţiuni de igienizare pe malurile Crişului şi au colectat acasă PET-uri pentru acest proiect. Pentru confecţionarea celor două plute au fost utilizate 1.500 de PET-uri, care cântăresc 70 de kilograme şi care au fost legate în 45 de saci. Din cei 45 de saci au fost create două plute, pe care au vâslit opt elevi şi cele trei cadre didactice amintite. „Colectând ne distrăm”, au exclamat echipele înainte de îmbarcare. Cei opt elevi participanţi au fost: Delia Borza, Serena Miheş, Anett Vereş, Bastian Damian, Jozsef Bere, Sonia Marina, Hanna Mihenţ, Vanessa Mihele.

Cele două plute au pornit pe Criş în jurul orei 11.30, din apropierea fostului Budi Bar, şi s-au oprit la Podul Sovata, acolo unde reprezentanţii Eco Bihor au preluat plutele pentru reciclare.

La finele acţiunii, Ciprian Sirca a mulţumit Serviciului Judeţean Salvamont Salvaspeo Bihor, care a asigurat şi în acest an vâslele celor două echipaje şi vestele de salvare, Eco Bihor, și lui Dragoș Vodă, de la Forumul Democrat German, pentru sprijinul acordat în desfășurarea manifestării.