Miercuri, 11 mai, în Piaţa Unirii, va avea loc deschiderea oficială a celei de-a VIII-a ediţii a Târgului Gaudeamus în Oradea. Peste 45 de expozanţi de la cele mai importante edituri vor prezenta orădenilor o ofertă extrem de diversificată, care nu a apucat să fie prezentată şi la alte evenimente.

Târgul este deschis zilnic, în perioada 11 - 15 mai, între orele 10.00 și 21.00, iar accesul publicului este gratuit. Dintre reperele târgului, amintim: 47 de expozanți, majoritatea fiind edituri prestigioase și agenții de difuzare de carte românească și străină; ofertă editorială completată cu o generoasă selecție de jocuri educative și muzică de calitate; circa 20.000 de titluri, din diverse domenii de editare, pentru toate vârstele și gusturile, o mare parte dintre acestea fiind apariții recente; peste 30 de evenimente editoriale - lansări și prezentări de carte, întâlniri cu scriitorii; două ateliere de pictură organizate în colaborare cu Asociația Pro Bambini din Oradea, dedicate exclusiv celor mai tineri vizitatori. „Târgul a fost greu de gestionat din pricina spațiului, pentru că expozanții doresc să vină la Oradea, am avut cerere mare și am oferit și ultimul metru pătrat din corturi”, a spus Connie Chifor, coordonatoarea târgului. Aceasta a mai precizat că cei care nu pot ajunge fizic la târg pot să participe virtual. De altfel, celor 47 de standuri care sunt organizate şi fizic, şi virtual li se adaugă trei standuri exclusiv online, de unde doritorii vor putea achiziţiona cărţi la preţuri promoţionale.

„Venim cu o ofertă editorială extrem de diversificată, care nu a apucat să fie prezentată și la alte evenimente, iar orădenii vor avea ocazia de a găsi volume care nu au apărut încă în librării”, a mai spus coordonatoarea târgului.
La Târgul Gaudeamus vor fi organizate 30 de sesiuni de lansare de carte, toate fiind transmise şi live. Cu sprijinul asociaţiei Pro Bambini vor fi organizate şi ateliere de pictură pentru copii, susţinute de profesori ai Liceului de Arte din Oradea. De asemenea, începând de vineri, 12 mai, va fi organizată expoziţia Tablouri printre cărţi care cuprinde lucrări ale micului artist Dragoş Dobocan (9 ani), elev al Şcolii Gimanziale Dacia.

„Suntem foarte încântați să anunțăm parteneriatul nostru pentru a opta ediție a Târgului de Carte Gaudeamus în Oradea! Eram curioasă cum se plasează Oradea atunci când ne gândim la câte cărți se vând la aceste târguri și am aflat cu mare bucurie că cifrele sunt foarte bune și că ne situăm în topul orașelor în care sunt cele mai bune vânzări, a spus Alina Toie, director general Visit Oradea. Oradea rămâne astfel singurul oraş din România în care evenimentul este sprijinit de municipalitate.